tiistai 6. maaliskuuta 2012

Elävä Tampereen keskusta

Viikko alkaa tietenkin olla jo pitkällä, puolivälissä, mutta unohdin kirjoittaa aiemmin että toinen olohuoneeni eli Café Europa viettää tällä viikolla 16-vuotis synttäreitään. Itse en aivan niin kauaa ole siellä käynyt, mutta 90-luvun lopulla kyllä ensimmäisiä kertoja.

Koko viikon on hyviä tarjouksia, erityisesti halpaa kahvia. Itse kävin tänään lyhyesti istumassa ja juomassa vakioni Latte Mochan, kaikki peruskahvit eurolla ja erikoiskahvit kahdella tämän viikon!

Keskustelin juuri Facebookissa aiemmin siitä että Kyttälä, elikäs Tampereen "Soho" on hyvä esimerkki siitä mitä Tampereen kulttuuriskenessä on 10-15 vuodessa saatu aikaan. Väittäisin jopa, että Europan vanavedessä.

Olihan tuolla alueella tietysti aiemminkin jo Swamp Records ja Pizzeria Napoli, mutta erityisesti nykyään se on kuitenkin täynnä mielenkiintosia ravintoloita, pikku putiikkeja ja kahviloita. Samalta alueelta löytyy suosikkipubini O'Connells, loistava ruokaravintola 2h+k jossa on Tampereen parhaat etanat, Nguyen Cao Su (tuttavallisemmin pikkukiinalainen) oli myös vakiopaikkojani entisellä sijainnillaan vaikka edelleenkin on alueella. Salud on mitä mahtavin ravintola, lisäksi Kahvisalonki on viihtyisä vanhan ajan kahvila ja myös Vohvelikahvila avasi samaan rakennukseen liikkeen.

Hyviä paikkoja on käsittämättömän paljon, myös Zarillo jonka burgeritiistait ovat jo itsessään klassikko ja brittipubi Soho ovat loistavia paikkoja ja viime kesänä aukesi lähiruokaan panostava Armas maitokauppa. Lisäksi alueella on toiminut ja toimii edelleen monia muitakin erikoisliikkeitä ja onhan tällä kohdin Hämeenkadun varressakin melkoisesti kaikkea kiinnostavaa, Carlings, Gina Tricot, Jack & Jones, H&M ja toisella puolella katua Doris ja Levykauppa Äx.

Sanoisin että Tampereen "Soho" on lempialuettani koko Tampereesta. Hienoa että aiemmin lähes kuollut keskusta elävöityy, muutenhan Tampereen keskusta rajoittuu hyvin pitkälle korttelin verran Hämeenkadusta molemmille puolille. Täälläkin päässä se oli aiemmin niin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.