keskiviikko 24. kesäkuuta 2015

Neljäs kesä Budapestissä

Yllätys yllätys! Melkein puoli vuotta edellisestä postauksesta. Ajattelin ilahduttaa niitä, jotka ovat vielä jaksaneet pitää tän blogin seurannassa kaikesta huolimatta, ja tehdä pari kuvapostausta tämän kesän lomareissulta. Ikävä kyllä tämäkään ei tarkoita, että palaisin säännöllisesti kirjoittelun pariin. Mutta asiaan!

Ehkä vähemmän yllättäen matka suuntautui jälleen Budapestiin, eikä tämä toistuma vaivannut mua laisinkaan, päinvastoin. Jälleen kerran kaupunki otti mut avosylin vastaan, ja tarjosi kaiken mitä odotin, ja enemmän. Instagramin seuraajani tämän ovat jo tietysti huomanneetkin Budapest -kuvatulvasta johtuen :) Siellä siis paljon enemmän vielä kuvia.

Kävin uudelleen joissakin entuudestaan tutuissa paikoissa, kuten Linnavuorella, Gellertinvuorella ja Pyhän Tapanin basilikassa, joissa olin käynyt jo ensimmäisellä matkallani, mutta paljon uuttakin muutamaan päivään mahtui. Oikeastaan tämä matka oli tiivistelmä aiempien reissujen parhaimmistosta, sillä tahdoin esitellä kaupunkia matkaseuralleni, joka ei aiemmin vielä ollut kaupungissa käynyt. Matkaoppaan tehtävistäni suoriuduin kuulemma arvosanoin 11/10 :)

Oikeastaan sen lisäksi, että rakastan Budapestiä, matkaan vaikutti olennaisesti jälleen kerran jo sen hinta, ei siis pelkästään hintataso perillä. Olimme reissussa jälleen vajaat neljä päivää, ja lennot Ryanairilla kustansivat n. 120€. Majoituksena meillä oli tällä kertaa parvekkeellinen studioasunto Park Residencen kautta vain parin korttelin päässä päämetroasemalta, eikä senkään hinta nuppia kohti ollut kuin alle 150€. Varsin edullinen reissu siis, vaikka kyllä tämä vahvasti alkaa siltä vaikuttaa, että seuraavalla kerralla tuonne pitää mennä vähintäänkin viikoksi. Vasta nyt alan pikkuhiljaa siirtyä ydinkeskustasta enemmän sen ulkopuolelle, ja nähtävää siis riittäisi todella paljon sielläkin. Tällä matkalla ei muutenkaan tullut isommin törsättyä esim. shoppailuun, joskaan millään tasolla ei nuukailukaan matkaan kuulunut, ja silti sain viimeiset lähes puolet koko budjetistani (80000 ft, n. 270€) käytettyä vasta lentokentän taxfree-kaupassa. Joka päivä söimme vähintään kerran edullisessa ravintolassa (mm. kaksi kertaa Hummus Barissa) ja nautimme virvokkeita rauniobaareissa. Esimerkiksi yleisesti drinkkien hinta oli n. 3,5€ paikasta riippumatta, ja join ehkä elämäni parhaan mohiton Puder Barissa. Niin halpa on Budapest tälläisen etuoikeutetun suomalaisen näkökulmasta ja siitäkin huolimatta, että peräti kahdesti söimme tukevan aamiaisen hieman tyyriimmissä kahviloissa (Lotz Terem & Gerlóczy Kávéház).

Budapestin vinkkipostauksessani pari vuotta sitten suosittelin lentokenttäkuljetuksiin bussia (200E) ja metroa (M3), joka edelleenkin on omatoimimatkailijalle huokein ja erittäin kätevä tapa päästä kentälle ja takaisin. Nyt kuitenkin otimme lentokentältä Airport Shuttle -minibussin, sillä lentomme oli perillä niin myöhään, että tuo bussin ja metron yhteys ei olisi enää pelannut yhtä kätevästi. Tälle kyydillekään ei tullut hintaa kuin n. 7€ matkustajaa kohti, ja kuljettaja vei meidät, sekä kaksi muuta matkaseuruetta suoraan hotellien oven eteen. Jos Airport Shuttlen vielä ostaa etukäteen netissä, onnistuu kyyti vieläkin halvemmalla.

Mutta tässä siis muutamia kuvia viime viikolta. Tulossa on toinenkin, itselleni vielä mielenkiintoisempi postaus.
12 kommenttia:

 1. Jeeiii!!! Aina kiva kuulla sun matkajuttuja, kerran vuodessa tai useammin ihansama, jeeiii silti :D

  VastaaPoista
 2. Budapest kyllä houkuttelisi, vielä jonain päivänä menen :) Halpa hintataso on myös plussaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koskaan en ole näin vähällä pärjännyt aiemmin, eikä edes tosiaan tarvinnut mistään tinkiä! Vahva suositus, vaikka hiukan taidan jäävi ollakin O:)

   Poista
 3. Voi miten mukava kun palasit, edes näiden muutaman postauksen ajaksi :) vaan eihän sitä tiiä, miten innostut taas uudelleen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ei sitä tiedä, mutta ikävä kyllä aika hiljasta on...

   Poista
 4. Kiitti Joonas, 1) että taas postasit ja 2) Budapest-vinkeistä, oon menossa sinne elokuussa matkaoppailemaan ja erityisesti ruoka- ja drinkkipaikkavinkit otan iloiten vastaan :) Meidän majoitus on muuten ihan vieressä osoitteessa Kiraly Utca 13, oliko seutu millanen? Kadulla siistiä? Airport Shuttlesta on mullakin positiivisia kokemuksia, kätevä ja ilmeisen luotettava kyyti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiraly utca 13 on käytännössä sama kuin Gozsdu Courtin kortteli, eli koko kaupungin vilkkain baarikeskittymä. Noi ravintolat ja baarit on kuitenkin enemmän sellaista korkeempaa (siistimpää?) tasoa, vaikka ei tietenkään siltikään suomalaisittan kalliita. Gozsdu Udvar yhdistää ristinmuotoisesti Kiraly utcan Dob utcaan ja Rumbachin Kazinczy utcaan joista jälkimmäinen taas yksi vilkkaimmista rauniobaarikaduista.

   Muutenkin oot valinnut majoituksen loistavalta sijainnilta nimenomaan baarien suhteen, koska 90% kaikista Budapestin rauniopubeista on näiden neljän kadun sisällä: Andrassy ut, Karoly korut, Rakoczi ut, Erzsebet korut.

   Jos kodittomien nukkuminen näillä kaduilla ei säikäytä (harmittomia ovat), niin seudussa ei tosiaan ole valittamista. Paulay Ede utcalla on AnkerT, jossa on aivan loistavia drinkkejä, sekä alkoholittomia itse tehtyjä limsoja. Näitä tosin saa monesta muustakin paikasta. Hyvä oli AnkerTinkin mohito, mutta se paras löytyy Puderista, joka on kauempana Kalvin terin metroaseman lähistöllä.

   Poista
 5. Katos mitä mä löysinkään!! Ja vieläpä näin tuttujen maisemien kanssa :) Kiva kun postasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No vähänkö!!

   Pomo ja kaverinsa mietiskelivät mukavaa ja edullista matkakohdetta Euroopassa ja tadaa - Budapestiin menevät!

   Poista
  2. Loistovalinta. Ainoa mikä nykyisellään vähän mietityttää Unkarin suhteen, on poliittinen ilmasto, mutta ei se silti Budapestin kauneutta vähennä.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.