torstai 17. toukokuuta 2012

Herkkuperseilyä

Eilen tuli ensi-iltaan Diktaattori, ja liput piti tietenkin hankkia heti kun vielä vapaapäivä oli edessä. Alkuillasta siis suuntasin kohti Finlaysonia.Käytiin ennen elokuvaa syömässä Tivolissa ja olipa taas kerran taivaallinen makuelämys. Itse otin Suutari Hedbergin häränpaistileivän ja seuralaiseni söi Parturi Orstenin valkosipulisen kanaleivän. Erityisesti oma leipäni oli lähes tajunnan räjäyttävä kokemus. Olen käynyt Tivolissa pari kertaa aiemminkin ja taas jouduin harmittelemaan Tampereen laajaa hyvää ravintolatarjontaa siitä että en ole useammin käynyt. No, asia on helposti kuitenkin korjattavissa.Kupu täynnä suunnattiin karkkikaupan kautta teatteriin. En aio spoilata elokuvaa, mutta jos olette edes hieman pitäneet Ali G:stä, Boratista tai Brunosta, uskon kyllä että tämäkin uppoaa. Ehdottomasti kannattaa mennä katsomaan, itse sain nauraa lähes koko elokuvan läpi.

Diktaattori kertoo pienen kuvitteellisen pohjoisafrikkalaisen valtion, Wadiyan hallitsijasta. Inspiraationa ovat varmuudella toimineet niin Saddam, Gaddafi, Bin Laden kuin Ben Alikin. Elokuvassa jälleen kerran kaikki saavat osansa, niin amerikkalaiset kuin terroristitkin. Diktaattori on silkkaa huumorin ilotulitusta ja älykkäitä kohtia siitä on turha liikaa hakea mutta yksi sellainen kuullaan kuitenkin elokuvan loppupuolella kun Aladeen pitää julistuksen diktatuurista. Kaiken kaikkiaan aivan huippu elokuva.

Ai niin, ja älkää nousko salista kun lopputekstit alkavat :)Tänään hain Stokkalta hieman herkkuja aamiaiseksi. Manchegoa olin jo silmäillyt edellisellä kerralla Herkussa asioidessani mutta nyt sitä tarttui matkaan, samoin taivaallista kolmen jyvän leipää, lähes parasta appelsiinimehua, God Morgonin Floridaa, rypäleitä ja ensimmäistä kertaa testiin Fazerin mansikka-vaniljalevy. Jälkimmäinen oli lievä pettymys, mutta muuten aamiaisesta ei enää paljon paremmaksi voi pistää. Viimeksi olen yhtä herkullista aamiaista syönyt laivalla helmikuussa.

Sitten katselin upean Slovakia-Kanada puolivälieräottelun ja suurena yllätyksenä Slovakia tiputti Kanadan kotimatkalle. Aivan huikea peli ja viimeisen minuutit meni täristen sohvan takana :) Tami Tamminen oli luvannut syödä lippapalkin mikäli Slovakia etenee välieriin, sen haluan nähdä. Vähän areenan alakerrasta Hesburgerin majoneesia kyytipojaksi ja hörps.

Nyt asennoituminen alkuillan Suomi-peliin sillä vastassa on jo kerran Leijonat murskannut USA. Parasta mahdollista lopputulosta toivoen.

Niin, ja älkääpä unohtako lauantaina Ravintolapäivää! Tampereellakin on mitä loistavin tarjonta tällä kertaa, huikea määrä pop-up ravintoloita. Tsekkaa ravintolat täältä. Itse aion ainakin katstastaa vanhan tuttuni Chef Santerin pisteen Tuomiokirkonkadulta. Kaikkea vain ei jaksa, vaikka lukuisia mielenkiintoisia kohteita olisikin tarjolla. Tarkoitus olisi kuitenkin piipahtaa ainakin TapasTuonelassa ja jossakin mukavassa jälkiruokapaikassa, todennäköisesti Muffiinikahvila Eloisassa tai MuffinssiTaivaassa jossa samalla pääsen uudelleen katsomaan upeaa taidetta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.