perjantai 25. toukokuuta 2012

Euroviisut osa 2

No niin, ja huijasin heti kun kirjoitin että palailen blogiin vasta loppuviikosta. Pitäähän nyt omat suosikit listata eilisestä Euroviisujen toisesta semifinaalista.

Kolme hyvää biisiä mielestäni pääsi jatkoon, mutta olin kyllä yllättynyt eurooppalaisten äänestäjien mausta, sillä kymmenen parhaan joukosta tippui useampikin kelpo biisi. Tässä kuitenkin parhausjärjestyksessä ensin kolme jatkoon mennyttä biisiä, Serbia, Norja ja Ruotsi sekä pari omasta mielestäni yllättävää putoajaa.Ja tässä pari suosikkiani jotka eivät menneet finaaliin saakka.

Varsinkin tuosta Bulgarian biisistä, kuten toki monesta muustakin Itä-Euroopan edustajan biisistä kuuluu läpi se, miten siellä on tehty viime vuodet hillittömän kovaa tanssimusiikkia. Kukapa ei muistaisi Edward Mayan ja Viga Jigulinan kappaletta 'Stereo Love' tai olisi väistämättä törmännyt Alexandra Stanin 'Saxobeatiin'. Kepeää kesämusiikkia hurjalla prosentilla, aurinko nousee idästä :)

Myös kahden vuoden takainen Moldovan Euroviisuehdokas SunStroke Project biisillään 'Run Away', josta kuluista Epic Sax Guy tuli tutuksi, oli itselleni kisan parasta antia.

Tästä biisistä mulle tuli mieleen Dan Balan ja Inna. Mutta jos ei Euroviisuissa tänä vuonnapärjätä, niin ainakin Itä-Euroopan musiikkibisnes tahkoaa isoja rahasummia. Valko-Venäjän kappaleessa taas oli mielestäni nimenomaan sitä kuuluisaa viisupotentiaalia mutta silti se jäi parhaiden joukosta.

4 kommenttia:

 1. Ma tykkasin kans Serbiasta ja Ruotsista, mutta toi Norjan ei ehka oikein auennut.. Tai toi biisi ei oo niin paha, mutta lavashow on musta ihan kauhea. tai ehka ne on ne tanssiliikkeet. En tiia mika se on, mut toi Norja ei vaan nyt mulle auennut.

  Ja jotenki musta monet noista Ita-Euroopan edustajista on hellyyttavia kun ne yrittaa niin paljon, mutta sitten sielta paistaa kuitenkin se "Ita-Eurooppalaisuus" lapi. Ei toki kaikilla, mutta se Liettua oli jotenkin vahan liikaa. Onneks ne paas jatkoon niin saa kattoo sen uudelleen, koska se kylla huvitti. Sitte se Slovakian poppihevibiisi kans hammens mua, se kuulosti ihan ok:lta _omaan genreensa_, mutta ne lyriikat oli niin selkeasti b-luokan englannintaidolla vaannetty, etta ne oli surkuhupaisaa kuunneltavaa.

  En malta odottaa launtaita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulle se Slovakian biisi oli niin outsider et en lämmenny, köyhien miesten Reckless Love tai Steel Panther :)

   Norjassa oli sopivasti teknomomenttia seassa mulle ja toisaalta laulaja ja biisi muistutti vähän Adam Lamberttia. Työkaveri sano kyllä että Antti Tuiskuakin...

   Poista
 2. Mitenhan taa Bulgaria muuten ei paassy jatkoon? En muista aiemmin ees kuulleeni tata - katoin eilisesta vaan puolesta valista eteen pain eli missasin aika monta. Taahan on tosi hyva! Ehka se on se, etta pitais esiintya englanniksi parjatakseen. En tiia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmettelin kyllä et miten se ei saanu ääniä, sinne meni muutama aika saakelin paska biisikin ja jos tanssipopista puhutaan niin mun mielestä Ukraina ja Maltakin oli tota huonompia.

   Mä taas arvostan erityisesti et vedetään omalla kielellä Euroviisuissa. Se vähän niinku kuuluu asiaan, niinkun nyt toi Serbia. Vuoden 2004 Serbian & Montenegron yhteinen biisi jääny kans mieleen vahvasti. Tuli toiselle sijalle ja mun mielestä olis pitäny voittaa :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.