maanantai 24. marraskuuta 2014

Tavaranvaihtopäivä

Oli mennyt hiukan ohi itseltä, että eilen järjestettiin Ympäristötietokeskus Moreeniassa tavaranvaihtopäivä. Kaikeksi onneksi minulla ei ollut sunnuntaille mitään suunniteltuja menoja etukäteen, joten bongattuani tästä jutun Aamulehdestä, ehdin vielä hyvin paikan päälle.

Moreenia sijaitsee yhdessä Tampereen tunnetuimmista paikoista, Tammerkosken kansallismaisemassa kaikista valokuvistakin tutun vesiputouksen kohdalla patosillalla. Rakennus tunnetaankin paremmin keskiputouksen voimalaitoksena, jossa kosken pauhusta tuotettiin aikanaan sähkövoimaa kaupungin tarpeisiin.

En ollut koskaan aiemmin päätynyt vierailemaan rakennuksessa, joten itseäni kiinnosti ehkä enemmän juurikin tuo tila, kuin tavaranvaihto. Mitään kun en ajatellut tarvitsevani, mutta pidin tietysti silmät avoinna, mikäli jotakin kiinnostavaa olisin sieltä bongannut. Pääsin kuitenkin muutamasta tarpeettomasta tavarasta eroon, ja esimerkiksi Applen hdmi-piuha, joka kävi tarpeettomaksi päivittäessäni puhelimeni kesällä uudempaan, meni heti tarvekäyttöön tavaroita luovuttaessani. Myös pari laturia ja Canonin objektiivin vastavalosuojusta tuli laitettua kiertoon. Kaikkein kiehtovinta tälläiselle teknologianörtille olivat kuitenkin nuo vanhat mittarit ja kytkimet :)
2 kommenttia:

  1. No höh nyt vähän harmittaa kun en Aamulehteä lue ja missasin tämän tavaranvaihtopäivän! Minuukin on jo pitkään kiinnostanut, että miltäköhän tuon rakennuksen sisällä näyttää... Nyt tiedän vähän paremmin, kiitos kun jaoit kuvat :) Tavaranvaihtotapahtumat ovat kyllä hyvä juttu myöskin. Tampereen yliopiston aulassa muistan sellaisessa viimeksi vierailleeni, sais useemminkin olla noita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itselläkin tämä homma meni tarkalleen niin, että näin Facebookissa Aamulehden linkin feedissä :)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.