torstai 13. marraskuuta 2014

Cinemadrom9 Goes To Hell

Nyt tulevana viikonloppuna tarjolla on jälleen monenlaista aktiviteettia. Roskaelokuvien ystäville herkkua tarjoilee syksyn Cinemadrome (yhdeksäs laatuaan), jonka järjestävät Pirkanmaan elokuvakeskus ja Trash Video yhteistyössä Night Visions Ry:n, Cinemaren ja Iik! -kauhuelokuvafestivaalin kanssa.

Niagaran perjantain ja lauantai-illan täyttävät toki monet muutkin, kuin vain roskaelokuvat. Ohjelmistossa on luvassa mm. kasariklassikoita Predatorista The Beyondiin, mutta pääpaino on kuitenkin harvinaisemmilla teoksilla. Itse en harmillisesti pääse juuri lauantain festarointeihin, sillä luvassa olisi ollut enemmän tekemistä jo muutenkin, mihin yksi ihminen pystyy. Jouduin mm. skippaamaan työpaikan pikkujoulutkin samasta syystä.

Perjantaina kuitenkin ehtii, joten mennään katsomaan suhteellisen häiriintynyt klassikko Nekromantik, joka kertoo miehen, naisen ja mätänevän ruumiin rakkaustarinan. Kyseinen elokuva on aikanaan kielletty lähes joka maassa, myös Suomessa. Johtuen tästä se on saavuttanut omanlaisensa kulttistatuksen, sillä se levisi aikanaan videonauhurista toiseen elokuvaharrastajien kesken. Nyt screenillä nähtävä elokuvakin on yhtä lailla VHS-kopio, joten heikkoa laatua on takuulla luvassa joka suhteessa. Saa nähdä, ylittääkö tämä elokuva jopa oman makuni rajat, joskus pitää uskaltaa testata itseään.

Heti Nekromantikin jälkeen näytetään kaikkien actionsankareiden isän, eli Chuck Norrisin tähdittämä Invasion U.S.A., joka on takuulla tiukkaakin tiukempaa mättöä. Enää samanlaisia elokuvia ei oikein tehdä, mutta juuri tälläisten ansiosta nykyään on olemassa esimerkiksi The Expendables -elokuvasarja. Tässä elokuvassa mies pysäyttää laajamittaisen terroristihyökkäyksen USA:n maaperälle - käytännössä yksin tietysti, kuinkas muuten!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.