perjantai 8. elokuuta 2014

Viikonlopun mässyt ja lässytykset

Eiliset sateet ja ukkoset yllättivät allekirjoittaneen täysin, vähän niinkuin talvi autoilijat ja syksy VR:n. Muutenkin aikataulu oli hieman tiukoilla, sillä pari viikkoa sitten tilaamani uudet Deal with it -aurinkolasini (kuva Instagramissa) saapuivat ja harmillisesti oli pakko skipata Onkiniemen meiningit sittenkin, jotta ehtisin hakea lasit postista ennen festareille lähtöä. Toivottavasti sinne pääsisi joskus toisenkin kerran tutustumaan.

Sen sijaan kävin leffassa ja Lenin-museossa. Jälkimmäisessä pääsin askartelemaan jääkaappimagneetteja vanhoista matkailumainoksista, ja mikä parasta, näkemään neuvostohenkisen matkailufilmin 80-luvun alusta. Propagandaa sekin tietyllä tavalla, mutta kyllä siinä maassa markkinoida osattiin. Vaikka kaikki autot olivat Ladoja, lomaelämä oli saatu näyttämään niin onnelliselta ja ihanalta. Näkemieni markkinointivideoiden perusteella esimerkiksi Sotshi ei 70-80 luvulla hävennyt sen ajan Italialle tai Espanjalle lainkaan matkailukohteena. Melkoista luksusta oli sen ajan matkustajille myös Neuvostoliitossa tarjolla, vaikka aivan varmasti melko pienelle kansanosalle. Tietysti myös suomalaiset reissasivat paljon itänaapurissa.

Osallistuin tietenkin myös viime postauksessa mainitsemaani kyselyyn museon tulevaisuudesta. Lisäksi oli mahdollista myös poimia mieleisiä valmiita aiheita naulaseinältä ja tiputtaa niitä keräilylaatikkoon. Näiden tietojen pohjalta uuden museon näyttelyitä tullaan loppujen lopuksi muovaamaan.Lupasin kyllä että en kirjoittaisi Flow'sta enempää ennen festareita, mutta eteen tuli muutama muuttuja joka sai mut kirjoittamaan vielä tän. Olen juuri näillä näppäimillä lähdössä kohti Helsinkiä, mutta vielä ehtii :)

Ensinnäkin kaikkien ravintolakojujen ruokalistat julkistettiin tällä viikolla etukäteen. Eniten kiinnostavat Fafa'sin falafelit, Richard McCormickin useasta eri ravintolapisteestä saatavat fatan -täytteiset kasvisruuat (Food Truck, New York Ninja, Tokyo Girl), vihdoin tarjolla olevat Taco Botin tacot, Street Gastron leivät, Tasty Dogsin hodarit ja Soul Mama's Kitchenin vegesetit. Kaiken kruunaavat Raw Spotin raakakakut, Brooklyn Cafe & Brklyn Bakeryn cupcaket ja Good Life Coffeen kahvi! Hyviä vaihtoehtoja on niin paljon, että jos johonkin on liian pitkä jono, aina voi mennä hakemaan ruokansa toisesta pisteestä ilman että jää harmittamaan. Ai että, näistä tulee niin mahtavat mässyfestit, hyvää safkaa kolme päivää putkeen!

Viime viikolla selvisi myös festarien tarkempi keikka-aikataulu, ja olin hetkellisesti murheen murtama, sillä joutuisin valitsemaan St. Lucian ja Junglen, sekä Action Bronsonin ja Röyksoppin väliltä. Bronsonia hehkuttelin jo aiemmin kesällä, ennenkuin edes tiesin näistä päällekkäisyyksistä.

Koska Röyksoppilla on aivan erityislaatuinen paikka sydämessäni, ja mukana on vielä kaiken lisäksi Robyn, showsta on luvassa myöskin melkoisen upea. Olin siis aivan varma, että joudun skippaamaan Bronsonin kokonaan, mutta nyt kuitenkin sain tietää, että edeltävät heittävät peräti parituntisen keikan. Se mahdollistaisi siis teoriassa myös sen, että ehtisin Action Bronsonia edes hetken katsomaan. Ja kun vielä lisäksi huomasin, että tuolloin ensimmäisen postaamani Fuck That's Delicious -ruokashown kaksi seuraavaa osaa oli ilmestynyt YouTubeen, lämpesin miehen karismalle niin paljon uudelleen että aloin vakavasti harkita jopa osan Röyksoppin keikan missaamista. Asiaan vaikuttaa myös juuri nettiin upattu uusi loistava biisi 'Easy Rider'.

Tässä kun festarien ajankohta on tullut lähemmäksi, olen ehtinyt ruveta arpomaan enemmän myös Junglen ja St. Lucian välillä. Musiikillisesti jälkimmäinen tuntuu nyt juuri toimivan paremmin, mutta toisaalta ensimmäisen live kiinnostaa todella kovasti. No, tuleva sunnuntai ja sen hetkinen fiilis siihen lopulliseen päätökseen vaikuttaa, joten jää vielä nähtäväksi mitä keikkoja tulee katsottua ja kuinka paljon. Nyt festaroimaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.