maanantai 4. elokuuta 2014

Terveellistä herkuttelua

Niinkuin Instagramin seuraajani ovat huomanneet, kaiken tuon roskaruokailun välissä söin viime viikolla muutamana päivänä ihan suht terveellisesti, joka tietysti mulle on melko harvinaista :)

Tietysti kesähelteetkin vaikuttivat asiaan, sillä lämmintä ruokaa ei määrättä jaksa kuumina päivinä syödä. Lähinnä halusin kuitenkin testailla erilaisia smoothieita, ja kolmena päivänä, viimeksi eilen tulikin kokeiltua sekä punaista- että vihreää smoothieta. Kuvien laatu nyt ei taaskaan päätä huimaa, kun ne on otettu puhelimella ja käsitelty Instagramin läpi. Itse juomista tarttui ajatuksiin jotain sellaista, joka herätti kipinän tehdä näitä toistekin.

Mulla ei kunnollista blenderiä ole. Kaapin perukoilta tosin löytyy vanha yleiskone, jonka ainoa toimiva osa oli juurikin se tehosekoitin, mutta nämä smoothiet onnistuivat ihan tavallisella sauvasekoittimella.

Punaisen smoothien raaka-aineina oli tuoreita mansikoita (jälleen torilta), mustikoita, puolukoita, persikkaa, banaania ja kookosmaitoa. Toinen punainen smoothie sisälsi muuten samoja raaka-aineita hiukan eri suhteessa, mutta mansikan sijasta siinä oli omenaa.

Vihreään smoothieen tuli tuoreita herneitä (torilta), vihreitä rypäleitä, avokado, päärynää, kurkkua ja alfaalfan ituja.

Kuten arvata saattaa, oli punaiset olivat makeampia, mutta makeutta vihreäänkin smoothieen toivat maukkaat herneet ja rypäleet. Kumpaankaan ei tullut lisättyä sokeria, vaikka niinkin tietysti voi halutessaan tehdä.








6 kommenttia:

  1. Oi, pirtelöitä! Vesimeloni ja mango toimii hyvin, mutta voisin kokeilla myös tuota kookosmaito-mansikka-sekoitusta. Ei tässä kuumuudessa oikein muutakaan huvita kokkailla kun jotain kylmää ja raikasta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikäku smoothieita! :) Pirtelöitä oon kyllä tehny useesti, mutta nyt jätin jäden pois että olis ees vähän terveellisempää.

      Mä muuten meinasin laittaa vesimeloniakin tohon viimeseen, koska ostin semmosenkin, mut sitten aattelin et se ei ehkä menis niin hyvin noitten marjojen kans. Kiitos vinkistä, eli se toimii smoothiessa siis. Ensi kerralla sitten (siellä se jääkaapissa möllöttelee :) )

      Poista
    2. Smoothieitapa hyvinkin. :D Menee tässä helteessä jo nimityksetkin päin metsikköä. Vesimeloni + mansikka + inkivääri on myös yllättävän hyvä yhdistelmä, toimii! Eipä nuo smoothiet jäätelöä edes kaipaa, kivan raikkaita ja terveellisiä herkkuja ilmankin. :)

      Poista
    3. Vesimeloni ja mansikka on kyllä ikifeivörit makukombo, siihen ehkä vähän vielä sitruunaa, se aikaansaa jännän efektin vesimelonin kanssa, ootko koskaan kokeillu? Joku kemiallinen reaktio ja melonista tulee entistäkin makeempaa...

      Poista
    4. Oho, täytyy kokeilla myös tuota sitruunaa sekaan. Kiitos vinkistä! ^_^

      Poista
    5. Niin, siis en oo mikään kemisti, mutta voin koittaa. Että en tiedä toimiiko toi vaan sekotettuna smoothieen, mutta ainakin jos puristaa sitruunasta mehua vesimelonin päälle :)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.