perjantai 29. elokuuta 2014

Eva & Manu ja sielukkaat syntikat

Kirjoitin vasta 'Cinnamon Hearts' biisistä pari viikkoa sitten, ja ehkä hieman yllätykseksenikin kakkoslevy tuli näinkin pian ulos. Myös albumi kulkee ensimmäisen sinkun nimellä.

Ja kun hieman ehdin ruotia bändin uutta saundia, sain siihenkin varsin pätevät perustelut. Debyyttilevyhän syntyi kaksikon reppureissuilla Euroopassa, usein vain pelkästään akustisen kitaran avulla. Kun sitten aika tuli asettua Suomeen, mahdollisuudetkin kasvattaa meininkiä isommaksi jo sävellysvaiheessa lisääntyivät, myös levyn parissa häärineellä Tuomo Prättälällä on lopputuloksessa osansa. YLEX:n haastattelussa Manu toteaakin:
Olemme aina olleet kiinnostuneita syntikkasoundeista, rumpukoneista sekä elektronisemmasta tyylistä, joten halusimme kokeilla uuden levyn kanssa jotain uutta. Emme halunneet toistaa samaa.
Kaikesta huolimatta omia juuria ei ole unohdettu. Kokonaisuus vaihtelee näistä syntikkapoppirallatuksista tuttuihin rauhallisiin folktunnelmiin, ja jo heti levyn kaunis avausraita 'Empty' tuo ne turvalliset fiilikset, jotka tekivät aikanaan tästä duosta oman suosikkini. Levyn kauneimmista tunnelmista avausraidan lisäksi vastaavat huikeat 'Between Us', 'Guardian' ja 'Kathey', jotka eivät jälkimmäistä lukuunottamatta todellakaan tuo ensimmäistä levyä enää mieleen, vaan molemmista biiseistä kuulee, että nyt on hypätty kinttupoluilta suureen maailmaan. Rinkka on vaihtunut matkalaukkuun. Etenkin jälkimmäinen on valkoista nykysoulia parhaimmillaan, ja tämän kaksikon sävyttämänä mua ei edes vaivaa samat asiat, jotka ovat pitäneet mut Tuomon omasta musiikista erillään.

Ehkä eniten ensilevyn linjoilla kulkevat täysin akustiset 'Papi' ja tuo levyn viimeinen raita, aivan mielettömän nätti 'Kathey'. Ja vaikka koko levy mennäänkin pääasiassa taas syntikoiden saattelemana, alan olemaan jo täysin sinut tämän uuden saundin kanssa. Ne ovat ne laulut ja kauniit melodiat, jotka lopulta tekevät Evasta & Manusta juuri sen, mikä tässä on niin hyvää.

Kuten mainitsin viimeksi, Eva & Manu tulevat myös Lost In Musiciin lokakuussa, jolloin heidät voi nähdä Telakalla. Sitä ennen on mahdollisuus katsastaa uuden levyn meininki Mustalahden sataman keikkakesän päätöksessä, jo huomenna lauantaina! Kiinnostaisi kyllä nähdä heidät ensimmäistä kertaa bändin kanssa.


4 kommenttia:

 1. Äh, olisi niin paljon syitä olla Tampereella viikonloppuna, mutta ei auta. Työn puolesta Helsinkiin huomenna :( Onneksi tänään ehtii vaikka katsomaan puujalkamuotinäytöstä (!!) designkorttelin pihajuhlaan jos vaan jaksaa. Ehkä Eva & Manu sitten tosiaan Lost in Musicissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä ensin mietin kanssa sinne lähteä, mutta taitaa jäädä tänään vaan kotona chillailuksi kunhan töistä pääsee. Huomaa heti, miten tykkää vaan käpertyä kotiin kun ilmat on tälläiset. Ja tiedän, että sä pidät syksystä :)

   Poista
  2. Haha, joo en päässyt sinne itsekään. Tein 10h työpäivän ja totesin, että jään kotiin kun tänne päästessäni kello oli jo yli seiskan. Ja syksystä joo, mutta tuo jatkuva sade ei oikein miellytä. Sataa saa, mutta ei koko aikaa. Paras on sellainen rapsakka syksykeli kun on vähän kylmä, aurinkoista ja ruska. Siiihen on vielä matkaa.

   Poista
  3. Huu. Sä se painat duunia! Mä kävin vaan hakeen jäätelöö lähikaupasta, muuten Netflixin äärellä sohvalla :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.