keskiviikko 6. elokuuta 2014

Tapahtumien Yö tulee taas

Huomenna torstaina vietetään Tampereella jälleen Teatterikesän yhteydessä tavaksi muodostunutta Tapahtumien Yö. Ajankohta sopii tällä kertaa mulle kuin nenä päähän, sillä perjantai on vielä kesälomapäivä, ja ihan yhtä aikaisin ei tarvitse herätä, vaikka aamupäivällä käännänkin nokan kohti Helsinkiä ja Flow Festivalia.

Päivän ohjelman voi tsekata tunnista tuntiin tapahtuman kotisivuilta. Kaikkein eniten mua kiinnostaa jo iltapäivästä iltaan Onkiniemessä vanhan Suomen Trikoon tehdasrakennuksen ympäristössä järjestettävä Onkiniemi elää! -tapahtuma. Rakennuksessa toimii jo paljon erilaisia yrittäjiä ja toimijoita kulttuurin saralla. On muusikoita, käsityöläisiä ja muita taiteilijoita. Tavoitteena on myös kulttuuriyhdistys, jonka tarkoitus on koota lisää luovia toimijoita yhteen, ja ottaa käyttöön tehtaan tyhjillään olevat tilat. Juuri tälläistä hukkatilojen hyötykäyttöä kannatan itse, ja vapaa alueeseen tutustuminen onkin se tapahtuman kiinnostavin osuus. Tapahtumien Yönä tehtaan alapihalla esitetään livemusiikkia ja sisällä kulttuurikäytävässä nähtävissä on taidetta ja erilaisia näytöksiä.Ja illalla tiedän itse ainakin meneväni jälleen katsomaan roskaelokuvaa Niagaraan Cinemadromen järjestämään iltaan. Lemmen Yö -teemalla kulkevassa näytöksessä esitetään Alfonso Brescian ohjaama törkyinen Poppea - Rooman huora vuodelta 1972. Luvassa on takuulla epäsoveliasta pehmopornoa ja komediaa.

Sitä sovinnaisempaa ohjelmaa kuitenkin on koko Tapahtumien Yö täynnä, joten jokaiselle löytyy varmasti jotakin. Esimerkiksi juuri Kehräsaaressa on jo päivällä markkinatapahtumaa ja alueen putiikit ovat avoinna poikkeuksellisesti iltakymmeneen saakka. Myös Kyttälän Designkorttelin puodit ovat avoinna kahdeksaan, ja Pikilinnan sisäpihalla Tammelassa on jälleen myyjäiset, jotka olivat viime vuonnakin todella sympaattiset.

Itseä kiinnostaisi myöskin käynti Lenin -museossa, jonne pääsee ilmaiseksi. Olen toki käynyt varsinaisen näyttelyn katsomassa muutaman kerran, mutta nyt siellä on mahdollista ottaa osaa Millaisen Lenin-museon sinä haluat -kyselyyn. Museohan on menossa remonttiin ensi vuoden jälkeen, jonka jälkeen näyttelyä ollaan käsittääkseni laajentamassa kokonaisvaltaisemmin koskemaan Neuvostoliittoa. Ainakin, jos niin äänestetään :)

Mutta loppuun lyhyt pätkä tuosta Cinemadromessa huomeniltana nähtävästä elokuvasta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.