perjantai 15. elokuuta 2014

Röyksopp + Robyn = Love

One more time,
let's do it again.
Blow my mind,
do it again!


-Röyksopp & Robyn / Do It Again

Röyksopp ja Robyn ovat vielä niin vahvasti mielessä viime viikonlopun huikean keikan ansiosta, että ajatukset ovat pyörineet tuossa sunnuntai-illassa ja heidän musiikissaan. Niin vaikuttunut olen, että vilkaisin jopa jäljellä olevan rundin esiintymispaikkoja, sillä olisin ollut valmis harkitsemaan matkustamista esimerkiksi Ruotsiin tai johonkin muuhun lähellä olevaan paikkaan, jos siellä olisi voinut päästä kokemaan saman shown uudelleen. Jäljellä on kuitenkin enää muutamia esityksiä, eivätkä Belgia tai Sveitsi ole tarpeeksi lähellä.

Olen diggaillut Röyksoppista jo ihan bändin alkutaipaleelta saakka. 'Eple' oli ensimmäinen biisi joka vei mut mukanaan, ja vaikka en kaikkia levyjä omista, niin kuitenkin omasta mielestäni ne parhaat. Eli hyllystä löytyvät CD:nä 'Melody A.M.' sekä 'The Understanding' ja vinyylinä 'Junior'. Robyn taas teki 90-luvulta pitkälle 2000-luvulle varsin tylsää perus purkkapoppia, mutta kun ensimmäisen kerran kuulin Andreas Kleerupin kanssa tehdyn 'With Every Heartbeatin', oli se menoa, ja olihan se myös käänteentekevä hetki hänen urallaan tyylillisestikin. Näistä innoittuneena ajattelin tehdä listan joistakin molempien artistien omista ja yhteisistä biiseistä, jotka ovat erityisesti puhutelleet itseäni vuosien varrella. Tietysti niissä puitteissa, mitä YouTubesta löytyy.

Kaksi ensimmäistä videota ovat lempiversioitani noista kappaleista. Jostain syystä juuri ne toimivat akustisena itselleni parhaiten, enkä edes originaaleista niin paljon välitä. Lista päättyy 'Do It Again EP':ltä tuoreimpana musiikkivideona tällä viikolla lohkaistuun upeaan 'Monumentiin'. Jos tästä Do It Again -kiertueesta tulee jossakin vaiheessa jonkinlaista taltiointia, koska sen verran huikeaa settiä se on, hankin sen aivan varmasti itselleni!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.