sunnuntai 10. elokuuta 2014

Kaisla Mustalahti

Palaillaan Flow'hun festareiden jälkeen. En ollut ehtinyt tästä aiemmin kirjoittaakaan, mutta kesälomalla tuli käytyä myös vihdoin syömässä Mustalahdessa viihtyisässä Ravintola Kaislassa Chef Santerin kanssa.

Vaikka pidän Mustalahden tunnelmasta höyrylaivoineen ja pikku paatteineen, niin koskaan en ollut vielä ehtinyt tuolla syömään. Terassilla on vuosien varrella tullut istuttua useampaan otteeseen, ja muutama kesä sitten tuonne parkkeerasi lähes pariksi viikoksi aivan loistavalla konseptilla toiminut, ja Suomea kiertänyt pop-up hengessä baarin, vaatekaupan ja radiokanavan yhdistänyt Heineken Style Nuggets, jossa vietin kerran jos toisenkin iltaa.

Arkisin lounasaikaan Kaislassa on tarjolla runsas seisova pöytä kotiruokaa, mutta vaikka mekin sinne lounasaikaan menimme, valitsimme á la carte -listalta omat annoksemme. Ei muuten ole itsestäänselvää, että joka paikassa saa päivällä myös listan annoksia, täällä se kuitenkin on mahdollista.

Siinä Näsijärven maisemia terassilla katsellessamme ruoka maistui erityisen hyvältä, etenkin kun ravintola leipoo leipänsä itse. Itse tilasin häränniskaleivän ja vaikka lihaa ei kuvissa näy, oli sitä leivän välissä niin runsaasti, että olin jälleen syötyäni aivan täynnä. Asiaan tosin saattoi vaikuttaa myös pari kyytipojaksi juotua olutta. Santeri otti Ilmakuivattua kinkkua, vuohenjuustomoussea, paahdettua paprikaa sekä Friteerattuja mustekalarenkaita ja aiolia. Mustekalarenkaatkin Kaislassa tehdään itse, ei ole mitään valmispaneroitua pakastetavaraa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.