lauantai 7. joulukuuta 2013

Tropico

Juumalauda! Kaurismäkien lisäksi katoin tän ensimmäistä kertaa (kahdesti), ja olin vähintään yhtä vaikuttunut, kuin kaikista aiemmistakin Lana Del Reyn videoista. Täysilaatuisen version saa iTunesista femmalla.

Kuka muu nykypäivänä tekee enää tarinapohjaisia musiikkivideoita?

Lanan aiemmatkin videot ovat olleet upeita, mutta tämä lyhytelokuva, kuten artisti itse haluaa sitä kutsua, on kyllä ylitse muiden. Elokuva alkaa sillä, että samassa kohtauksessa on Elvis, Marilyn Monroe, Jeesus ja yksisarvinen. Myöhemmin siteerataan Allen Ginsbergiä, siis nyt vittu oikeasti! :) Mutta kaikki tämä tyydyttää mun auraalisia ja visuaalisia aisteja ja kiinnostusta alakulttuureihin, tabuja ei ole. Samaan aikaan käsitellään raamatullisia teemoja, mutta kuitenkin myös niitä nykymaailman todellisia puolia täältä normaalimiehen näkökulmasta.

Aivan mielettömän huikeaa. Tropico on siis kuvituksen osalta täysin uusi kokonaisuus, mutta sisältää viime vuonna ilmestyneeltä 'Born To Die' -levyn Paradise Editionilta, jonka itsekin nimesin yhden vuoden parhaiksi levyiksi, kolme tuttua ja loistavaa biisiä, 'Body Electric', 'Gods And Monsters' sekä 'Bel Air'.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.