torstai 5. joulukuuta 2013

Hernekeitto de luxe

Kuten edellisessä ruokapostauksessa jo kehuskelin, olin ostanut aineet myöskin hernekeittoon. Joskus vuosia sitten tein hernekeittoa monta kertaa vuodessa, mutta nyt en ole lähes viiteen vuoteen tehnyt. Jotain halusin kuitenkin tehdä toisin heti kättelyssä, ja sainkin idean käyttää lihana nyhtöpossua.

Ostin puoli kiloa porsaan lapaa kaupasta, maustoin sen valmistamallani maustekastikkeella ja iskin yöksi uuniin 100 asteeseen. Herneetkin saivat liota yön ylitse. Aamulla oli valmiina padallinen mureaa possua ja iltapäivällä alkoi hernekeiton keittäminen. Käytin tähän osittain pohjaksi lisäksi sunnuntaina keittämääni kanalientä.

Pilkoin sipulit ja porkkanat pieneksi ja lisäsin mausteiden ja nesteen kanssa kattilaan heti alkuun. Reilun tunnin kiehuttuaan riivin porsaanlihat joukkoon ja annoin kiehua miedolla lämmöllä aina välillä makua tarkistellen. Lopputuloksena oli todella tuhti ja lihaisa hernekeitto, jollaista en ennen ole tehnyt.

Nyhtöpossu:

500 g porsaan lapaa
4 rkl Poppamies Bourbon BBQ -kastiketta
2 rkl ruskeata sokeria
2 rkl sinappia
2 rkl öljyä
1 tl valkosipulimurskaa
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 rkl ruokasuolaa
1 dl vettä

Hernekeitto:

500 g herneitä
3,5 l vettä
3 dl kanalientä
1 kpl sipulia
1 kpl porkkanaa
4 rkl sinappia
2 rkl Herbamare yrttisuolaa




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.