torstai 26. joulukuuta 2013

Talveni sohvaperunana

Joulu alkaa olla pikkuhiljaa takana, mutta talvi voi tulla, minä linnoittaudun sisälle! Sain viime viikolla jo etukäteisjoululahjaksi 100€ lahjakortin Verkkokauppa.comiin, joten toteutin heti sen, mistä olen jo pidempään haaveillut, nimittäin Blu-ray soittimen hankinnan. Syynä kiirehtimiseen oli sekin, että Samsung tarjoaa Netflixin kolmeksi kuukaudeksi, kun laitteen rekisteröi ennen vuoden vaihdetta. Olen siis ehtinyt nyt viikon verran testailla sitä, tosin Netflixiä en vielä ole saanut käyttööni. Itselläni on nyt jo yli viikko vierähtänyt rekisteröinnistä, eikä koodista ole vieläkään tietoakaan, käsittelyn kyllä sanottiinkin kestävän 7-28 päivää.

Kyllähän näitä palveluita pääsee muutenkin ensin kokeilemaan, Netflixiä normaalisti kuukauden ajan, mutta myös Viaplayllä on kuukauden ilmainen tutustumiskausi. Otin siis Viaplayn jouluksi, koska Netflixiä en ehtinyt saada, ja edellinen aukesi välittömästi. Sen ansiosta mulla joulunpyhätkin sujuivat melko leppoisasti. Katselin paljon elokuvia, ensimmäisen Batman -elokuvan, Mahtavan Ozin, Rare Exportsin, Vuonna '85 (uusiksi) ja kaikki tuotantokaudet Ääliö Ulkomailla -sarjasta. Jälkimmäinen oli muuten aivan loistavaa settiä! :D Härmää ja Juoppohullun päiväkirjaakin yritin alkaa katsoa, mutta en jaksanut kumpaakaan loppuun asti.

Mullahan oli Netflix testissä jo reilu vuosi sitten, mutta sen käyttö jäi liian vähäiselle tietokoneella, että olisin tilausta jatkanut. Nyt potentiaalia on enemmän, kun leffat saa suoraan telkkariin ja olohuoneeseen, mutta katsotaan nyt sitten vielä talven aikana. Leffavalikoima Suomen palvelussa on edelleen aika heikko.

Merkkivalinta oli siis selvä, hyvät arvostelut saanut laite ilmaisten leffojen ja sarjojen ohella teki tästä ylivoimaisen paketin. Mietin ainoastaan kovasti kahden mallin, BD-F5500 ja BD-F6500 välillä, mutta päädyin lopulta tuohon parempaan pienellä lisäsijoituksella. Tässä mallissa erona halvempaan on mm. langaton netti ja tuplaydinprosessori, muuten laitteet ovat niin ulkoisesti kuin sisäisestikin suurin piirtein samanlaiset.

Nopea prosessori jouduttaa laitteen nopeisiin suorituksiin ja valikoita on helppo käyttää. Ainakin kun sai ensin rekisteröityä Samsung-tilinsä, oli käyttö nopeaa. Langattomaan verkkoonkin se meni heittämällä sisään. Ainoita negatiivisia puolia tälläisessä mediakeskuksessa on kaukosäätimellä kirjoittaminen, se ei ole sieltä kätevimmästä päästä. YouTube-sovelluksen kanssa on myös ollut paljon ongelmia, se kun ei testatessa ole pyörittänyt läheskään kaikkia videoita, mutta jatkuva verkkoyhteys takaa sen, että laite päivittää itseään aina uusimpaan versioon, kun sellainen on saatavilla. Ehkäpä tähänkin ongelmaan saadaan tulevaisuudessa päivityksiä.

Ja jos kaukosäädin on epäkäytännöllinen kirjoittamiseen, YouTube-sovellustakin on suhteellisen helppo käyttää iPadin välityksellä. Soittimen ja minkä tahansa mobiililaitteen tai älypuhelimen kun voi parittaa keskenään, ja käyttää sitä tavallaan kaukosäätimenä. Toisaalta, laitteessa on yksi USB-portti, mutta en ole nähnyt tarpeelliseksi kokeilla, josko siinä toimisi ulkoinen näppäimistö, hiiri tiettävästi toimii.

Ja sitten siihen laitteen tärkeimpään ominaisuuteen, eli levyjen pyörittämiseen :) En omista yhtään Blu-ray levyä, mutta näissä kaikissa nykyajan soittimissa hienoa on kuvanparannusominaisuus, ja se, että ne skaalaavat myös vanhojen dvd:den kuvan uuteen uskoon. En usko jatkossakaan hirveästi ostavani Blu-ray levyjä, tai edes vuokraavani ja jälkimmäistä siksi, että netin Video-On-Demand palvelut, joihin laitteella pääsee vuokraamaan elokuvia suoraan netistä, ovat erittäin käteviä. Siis jos Netflix ei riitä.

Valikoima ylipäätään on monipuolisempi, ja hinta myös edullisempi kuin vuokraamossa, eikä kotoa tarvitse lähteä mihinkään! Makuunin ja Filmtownin kaltaisten palveluiden tulevaisuus ei ole koskaan ollut näin pahasti vaakalaudalla, tulevaisuus on netissä! Esimerkiksi netin ensimmäisen VOD -palvelun SF Anytimen vuokraamossa näkyi olevan mm. aiemmin syksyllä mainitsemani The Stone Rosesin paluusta kertova Made of Stone -dokumentti neljän euron hintaan, ja suurin osa vuokrafilmeistä on vielä tuotakin edullisempia.
2 kommenttia:

 1. Just viime viikolla katsoin sen Ääliö ulkomailla jaksot jossa tämä Warwick oli mukana. :D Yleltä näyttivät sen. Tuota ekaa kautta en koskaan muistanut katsoa, yhdenkö jakson vain näin sitä.

  Netflix ei mielestäni ole niin huippu, että siitä viitsisi maksaa. Tilaus jatkui itsellä kokeilun jälkeen kun unohdin irtisanoa sen, niin on pitänyt katsoa maratonina Waking the Deadia sen ajan, kunnes tilaus päättyy. Ekan kuukauden ajan tuli katsottua kaikki mitä halusikin nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä katon niin vähän normi telkkarikanavia, että en edes tienny et se on pyöriny viime aikoina siellä. Ne oli kyllä hauskoja hetkittäin, vähän ehkä lässähti se kolmannen kauden viimenen jakso niihin kinasteluihin. Venetsia oli ihan loistava, nauroin kippurassa.

   Kyllä tuolla Viaplayssä on siihen nähden, mitä muistan vuoden takaisesta, huomattavasti enemmän katottavaa. Netflixiltä odotan nyt ihan alkuun eniten Dexteriä, jota olis tarkotus (vihdoin!) alkaa kattomaan.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.