tiistai 10. syyskuuta 2013

Syksyn musiikkiodotukset

Tänä syksynä on luvassa useita kutkuttavalta kuulostavia uusia albumeita. Ensimmäisenä uutuutensa ehtii julkaisemaan jo aiemminkin useasti mainitsemani uusiseelantilainen The Naked And Famous, jonka 'In Rolling Waves' albumi ilmestyy ensi viikolla.

Bändi julkaisi klippikokoelman tulevalta levyltä hiljattain, ja vaikka noin lyhyen tutustumisen perusteella on vaikea tehdä lopullista johtopäätöstä, ja kaikilta osin ei nyt ehkä aivan debyyttilevyn tasolle päästäkään, niin valtaosa biiseistä kuulostaa kuitenkin todella hyviltä. Kokonaisuus on ehkä jopa eheämpi tällä albumilla - omia suosikkejani jo aiemmin postaamani 'Hearts Like Oursin' lisäksi ovatkin 'Waltz', 'Rolling Waves', 'The Mess', 'Grow Old', 'I Kill Giants' sekä 'To Move With Purpose' ja 'A Small Reunion'. Ensi viikkoa odotellessa, tässäpä noita maistiaisia siis.Myöskin kovasti odoteltu, ja useissa musiikkiblogeissa viimeaikoina kohistu mystiikkaan verhottu Arcade Firen tuorein 'Reflektor' -sinkku saatiin vihdoin julkisuuteen eilen illalla. Kokonaisen albumin pitäisi alkuperäisten tietojen mukaan ilmestyä lokakuun lopussa.

'Reflektorilla' on mukana myös laulamassa itse herra David Bowie, mikä tuo siihen upeaa syvyyttä. Biisi on aika erilaista kuin aiemmin tuntemani Arcade Fire, mutta kyllähän tanssibiitti itselle aina toimii. Kaiken lisäksi progressiivisesti pikkuhiljaa rakentuva kappale ehtii huikeaan kliimaksiin ennen viimeisiä minuutteja. Mitä enemmän tätä on kuunnellut, sitä mahtavammaksi se on joka kuuntelulla muodostunut. Itse asiassa mua kiinnostaa aika paljon, että onko kyseessä enemmänkin hyppy tuntemattomaan, vai kuvastaako tämä biisi tulevan levyn linjaa enemmänkin.

Videosta julkaistiin ensin interaktiivinen Googlen Chrome-selaimille suunniteltu video. Interaktiivinen, sillä siinä tapahtuviin efekteihin voit vaikuttaa joko webkameralla, omalla kännykällä tai tietokoneella hiirtä liikuttelemalla. Video on kuvattu Haitilla ja sen voodoohenkisyys sopii biisin hypnoottiseen grooveen täydellisesti! Melkoista jumalanpilkkaa, mutta itse pidän siitä ehkä jopa enemmän kuin virallisesta Anton Corbijnin ohjaamasta videosta. Mutta päätä itse, interaktiiviseen videoon pääset tästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.