tiistai 3. syyskuuta 2013

Kaappien siivousta

Sitähän Siivouspäivä erityisesti tarkoittaa. Se on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin juhlapäivä. Päivä jolloin kaupungit muuttuvat isoiksi kirpputoreiksi ja markkinoiksi. Päivä, jolloin jokainen voi olla kaupantäti (tai joskus setä :) Sellainen oli viime lauantai.

Itselle jäi ensimmäisestä myyntikerrasta hyvä maku, ja puistokirppiksistäkin tämä oli vasta toinen kerta kun osallistuin vastaavaan. Kävijöitä oli paljon enemmän kuin vuosi sitten Aspinniemessä, ja myyntikin kulki paremmin. Tosin paljon jäi vielä kotiinkin kannettavaksi, mutta myytävää oli alun perinkin todella paljon. Tavaran liikkumiseen varmasti yksi merkittävin syy oli myydä kaikki erittäin halvalla. Myin lähes kaikki paidat 1-2 eurolla, ja housut 2-3 eurolla, kirjat 50 sentillä ja aurinkolasit eurolla.

Oman myyntipisteeni kalleimmat tuotteet olivat Cipo & Baxxin merkkifarkut, Tintin Seikkailut dvd-boksi ja N.Y. Chase lautapeli, kaikki vitosen kappaleelta. Toivottavasti kaikki saivat hyvän uuden kodin.Tämän lisäksi naapurikojun kuppikakut ja kookospallerot, sellaiset joita testattiin jo perjantaina, kun vietettiin kaverien kesken iltaa mun luona Singstarin merkeissä, tekivät hanakasti kauppansa. Yhdistetty Ravintola- ja Siivouspäivä, what could go wrong? Kaiken kaikkiaan siis hyvä fiilis jäi, ja varsinkin kesäaikaan aion osallistua näihin jatkossakin. Talvella voi olla vähän liian kylmä seisoskella ulkosalla :) Seuraavaksi kirppistelläänkin jälleen Moron Peräkonttikirppiksellä ensi sunnuntaina. Sinne tosin menen vain asiakkaan ominaisuudessa. Myös Amurin Helmen sisäpihalla on syysmarkkinat.

Unohdin muuten myöskin tyystin promoilla Docventuresia, vaikka kävin Tapahtumien Yössäkin kuulemassa tästä etukäteen. Sarja on siis tietenkin Madventuresin Rikun ja Tunnan vetämä uudenlainen dokumenttisarja, joka perustuu dokumentteihin ja livehaastatteluihin. Joka viikko ohjelmassa on yksi kantava teema. Sarja tulee keskiviikkoisin myöhäisillassa YLE:ltä, eli vihdoin Yle-verolle (joka muuten nousee heti ensi vuonna) on jotain varteenotettavaakin käyttöä!

Aamutyöläisen onni on tallentava digiboksi ja YLE Areena, ja tämä muistuikin mieleeni, koska katsoin ohjelman vasta viikonloppuna. Sarja lähti aika väkevästi liikkeelle ajatuksia herättävällä Uskonto-teemalla, ja Vikram Gandhin dokumentti Kumaré nosti esiin erittäin mielenkiintoisia pointteja. Jatkolta odotan jo nyt paljon, seuraavan osan aiheena on talous, ja se tulee kanavilta jo huomenna!Ps- myös Nine Inch Nailsin uusi albumi 'Hesitation Marks', jota nyt olen jo pohjustellut pariinkin otteeseen loppukesän mittaan, on vihdoin ulkona. Löytyy Spotifystä. Tykitellään!

2 kommenttia:

 1. Enpä ollut kuullutkaan tuosta Docventuresista, hyvä että kerroit, olisin elänyt ihan pimennossa :P
  Pitänee kattoa heti kun töiltä joutaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä noita tulevia teemoja katsoo, ja ensimmäisen dokkarin perusteella uskaltaa laatuun jo luottaa, niin melko hyvää settiä on myös jatkossa luvassa.

   Keskusteluosio oli vähän sekava, mutta nosti tosiaan paljon hyviä pohdinnan arvoisia asioita esiin. Vieraana oli Kallion kirkkoherra.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.