perjantai 16. elokuuta 2013

Valoa kansalle ja minulle

Vieläkin riittää tarinaa Helsingistä! Oltiin tosiaan maanantaihin asti siellä, ja hotellin luovutuksen jälkeen suunnattiin keskustaan kiertelemään kauppoja. Ykkösprioriteettina oli käydä tutustumassa kaikkien huulilla juuri nyt olevaan uuteen ruotsalaistulokkaaseen, eli Granitiin.

Liike sijaitsee Bulevardin ja Mannerheimintien risteyksessä, ja voi hemmetti mikä tavarataivas se olikaan. Se on vähän kuin sisustustavaran Tiger, joten hintataso ei ole kalleimmasta päästä ja osa tuotteista on jopa edullisia, kuten tuo hankkimani työmaaroikan näköinen valaisin. Oli siellä muitakin upeita valaisimia, monenlaisia säilytyskoreja, joista erityisesti tykästyin puisiin omenakoreihin, peltisiä tehdashenkisiä retrosäilytyslokeroita, vanhoista putkista tehtyjä vaaterekkejä ja kaikenlaista pienempää sälää. Olisin hyvin voinut ostaa sieltä ihan kaikkea, mutta kannettavana oli jo nyt matkalaukku, reppu ja suuri muovikassillinen lamppuja, ja tavaroiden kanssa piti mahtua vielä bussiinkin. Päätös osoittautui lopulta järkeväksi, sillä bussi oli niin täynnä, että jouduin säilyttämään osaa matkatavaroista käytävällä.

Mutta eivät valaisinhankinnat vielä tähän jääneet. Syksy on hyvää vauhtia tulossa, ilmatkin sen ovat jo näyttäneet, sen verran surkeaksi keli muuttui tällä viikolla. Ennustin näin kyllä Flow'n jälkeen tapahtuvan. Syksyyn taas luonnollisesti kuuluu iltojen pimeneminen, joten lampuille on ihan varmasti käyttöä.

Olin jo pidemmän aikaa etsinyt tuollaisia jättikokoisia halogeenilamppuja useista kaupoista sekä täältä Tampereelta, että nettikaupoista. Luonnollisesti alkuperäistä Mattias Ståhlbomin designvalaisinta 'E27 Pendantia' on saatavilla, mutta hintaakin on mun mielestä tavallisesta halogeenivalaisimesta liikaa. Olin kuitenkin saanut aiemmin vinkin, että Clas Ohlsonilla sellaisia olisi, mutta kuten todettua, ei Tampereella. Manskun "Clasu" tuottikin heti tulosta, ja kotiutin reissusta noita lamppuja peräti neljä kappaletta :)

Lisäksi tuli käytyä shoppailemassa amerikkalaisia tuotteita myyvässä Behnford'sissa sekä frappella viihtyisässä Kawa Cafessa. Ja tosiaan, kuten mainitsin jo Flow-postauksessakin, Fafa'sissa tuli syötyä yhteensä kolmesti tuon reissun aikana, sillä hain Kampin Fafa'sista mukaan annoksen hummusta ja falafelia kotiintuomisiksikin. Hummus oli aivan jäätävän hyvää, eikä tosiaan paljoa hävennyt Budapestissa syömälleni, mutta pitaleipä kyllä jäi aika paljon Hummus Barin laffa-leivästä jälkeen.

Mutta koska tässä on jo useampi päivä tullut vietettyä kotikaupungissa ja viikonloppu on alkamassa, niin aika palata mukavasti maanpinnalle täälläkin. Tylsyyttä helpottaa tänään Keskustorilla alkavat neljännet Chilifestit, ja sunnuntaina seuraava Ravintolapäivä! Tampereellakin on jälleen monta mielenkiintoista vaihtoehtoa. Toivotaan kuivia kelejä, vaikka ennuste ei kovin mairitteleva olekaan. Huomenna on luvassa leffaa ja kaverin kotiinpaluubileet, Singstaria ja punaviiniä, ehkä litroittain Tinto Veranoakin.


2 kommenttia:

 1. Mulla on toi sama granitin pökäle, mutta kerro mulle...MITEN sait sen auki laittaakses sinne lampun? mä en saa sitä millään auki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aa! Se myyjä siellä kaupassa selosti mulle kauheasti että sen avaamiseen tarvitaan kaksi ihmistä :D No enhän mä sellaista uskonu...

   Tosiaan onhan se ilman apuvälineitä yksin aika mahdoton, mutta itse laitoin talttapäisen ruuvimeisselin sen metallin väliin ja vedin sen "klipsin" sen avulla. Takaisin se on paljon helpompi painaa kiinni.


   Ilmeisesti ruuvarilla saa myös sen niistä sivuruuveista auki, mutta mun mielestä on isompi proggis.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.