sunnuntai 18. elokuuta 2013

Junat, naiset ja Jenni

Siis kyllä. Jenni Vartiaisen ensimmäinen single tulevalta kolmannelta albumilta julkaistiin myös perjantaina. Eihän tämä missään tapauksessa indietä ole, mutta kyllä Jennin musiikki ehdottomasti kuuluu parhaiden suomalaisartistien joukkoon. Ja no, kaunein hän ainakin on.

Jennin ensilevy oli jo erittäin hyvä, olihan sillä sellaisia vielä kuusi vuotta suomalaiselle popmusiikille harvinaisen kauniita kappaleita kuten 'Tuhannet mun kasvot', 'Kerro miltä se tuntuu' tai järisyttävä 'Tunnoton', joista edelleen jälkimmäinen on yksi parhaita kappaleita häneltä. Eihän Jenni itse näitä sanoita, mutta myös biisien sisältö on aina toiminut itselleni.

Kakkoslevy 'Seili' olikin jo sitten silkkaa parhautta, ja yksi suomalaisen musiikkihistorian parhaita kokonaisuuksia. Hemmetti miten hienoja biisejä siltä on, niinpä on turha alkaa erittelemään sieltä erikseen mitään, koska koko levy on niin mahtava. Odotukset tietysti uutukaiselle ovat siis korkealla, mutta turha antaa sen määritellä liikaa.

Biisi on mun mielestäni ainakin muutaman ensikuuntelun jälkeen normaalia enemmän keskitasoa, mutta silti ihan tarttuva kipale. Sanoista on helppo tunnistaa jonkin verran sisältöä, mutta muuten se jää aika pintapuoliseksi. Video on jokseenkin samaa henkeä kuin Jennin aiempi 'Missä muruseni on' tai tietysti Madonnan 'Frozen', jonka kopiona jo edellistä aikanaan pidin. Levyä odotellessa siis 'Junat ja naiset'.


4 kommenttia:

 1. Tunnoton -biisi iski (tai iskee) muhunkin eniten Jennin kappaleista, varmaan sen tunnelman ja fiiliksen takia. Eikä muutkaan radiosoitossa kuultavat toki huonoja ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seilillä tosiaan on lähes jokainen kappale yhtä kaunista, ja 'Kiittämätön' on lähes 'Tunnottoman' kopio tunnelmaltaan. En pysty sen takia nimeään vai yhtä parasta biisiä, mutta loistavia molemmat, ja suurin osa Jennin tuotannosta.

   Poista
 2. Hmm, pitääpä tutustua tuohon levyyn tässä jossain vaiheessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahva suositus, tuosta ylhäältä levyn nimee klikkaamalla aukee Spotifyssä (:

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.