torstai 8. elokuuta 2013

Hey, how YouTubein'?

YouTubea surffaillessa vastaan tulee kaikenlaista mielenkiintoista ja hauskaa musiikkiin liittyvää.

Aikanaan olen mm. törmännyt sellaisiin löytöihin kuin Walk Off The Earthin biisehin, joista erityisesti toimivat esimerkiksi Gotyen 'Somebody That I Used To Know' ja Rihannan 'Man Down' coverit, Songify This -mobiiliaplikaation mainosbiiseihin kuten mm. massiivisen suosion saaneisiin 'Chuck Testa' tai 'Can't Hug Every Cat' -videoihin ja Don Draper Says Whatin elokuvista leikkaamiin mash-uppeihin, kuten vaikkapa Vanilla Icen 'Ice Ice Baby' tai Sir Mix-a-Lotin kulttiraita 'Baby Got Back'.

Tuorein tälläisiin hauskoihin musiikkiaiheisiin YouTube-videoihin liittyvä löytöni on australialaisen Nick Bertken alias Pogon YouTube-kanava. Mies on ensin samplannut ja leikellyt kymmenien elokuvien soundtrackit palasiksi, rakentanut niiden äänistä kokonaan uusia kappaleita ja lopulta vielä tehnyt saman itse elokuville mätsäämään biisille sopivaksi musiikkivideoksi.

Vanhemmassa tuotannossa on vielä käytetty elokuvien ulkopuolisia saundeja täydentämään biisejä, mutta tuoreimmissa jo aivan kaikki on kierrätetty kyseisistä biiseistä. Aika mieletöntä omistautumista samplaukselle, se pitää myöntää. Omiksi suosikeiksini ylitse muiden ovat nousseet mm. seuraavat kappaleet. Tosin eivät nämäkään ilman videota toimisi aivan yhtä hyvin.

Tänään on Tampereella Tapahtumien Yö, ja huomenna sitten alkaakin jo Flow!








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.