lauantai 5. toukokuuta 2012

Lepää rauhassa Adam Yauch

Jos eilistä kiekkohuumaa jokin lievensi, oli se vain hetki ennen peliä lukemani uutinen että Beastie Boysin perustajajäsen Adam 'MCA' Yauch oli kuollut jo vuosia sairastamaansa imusolmukesyöpään. Tiesin syövästä, mutta kuvittelin sen olleen parempaan päin pitkän taistelun ansiosta.

Beastie Boys on ollut yksi niistä nuoruuteni suurista hiphopnimistä jotka tekivät nuoreen Joonakseen vaikutuksen. Ei ehkä suurin, mutta sen vaikutusta ei silti voi vähätellä. Kun näin aikanaan joskus yli kaksikymmentä vuotta sitten 'Pass The Mic' musiikkivideon, innostuin siitä niin että sen jälkeen itselläni roikkui Volkswagenin merkki kaulassa :) (Edit: Public Enemyn ansiosta myös toisinaan keittiön seinäkello  ;) )

Don Johnson Big Bandin Tommy Lindgren kirjoitti hienon muistokirjoituksen Adamille Nuorgamissa, joten koenkin vain tarpeelliseksi kertoa tässä vain oman osani ja käppäillä muistojen poluille mukana itselleni merkittävimmät Beastie Boys kappaleet.

Mukana ei ehkä ole kaikki ne kuuluisimmat hitit, jotka eivät ole iskeneet täysillä, mutta ne mitä itse olen eniten fiilistellyt. Niin suosittu levy kuin 'Hello Nasty' olikin, se on kokonaisuutena mielestäni Beastie Boysin uran sukellus syvimmälle kuraan.

Oli kuitenkin hienoa että bändi teki niinkin loistavan paluun oldschooljuurilleen kuin Adamin viimeisimmäksi jäänyt 'Hot Sauce Committee Part Two'. Lepää rauhassa.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.