sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Aurinko helli meitä - tarinoita viikonlopusta

Tälläsiä säitä vielä loppukesälle lisää! Eihän se mitään perjantaina satanut, olipa meinaan aivan mahtavat kelit koko viikonlopun. Tietysti olin monta viikkoa täältä pois lomalla, mutta siitä huolimatta näin hyviä kelejä ei sitten toukokuun ole ollut. Iltaisinkin on ollut kesäisen lämmintä, ja päivisin hellettä. Tämän ansiosta päästiin kuin päästiinkin toteuttamaan suunnitelmia ja puistokaljoittelun ja Hookin lisäksi käytiin vielä Karusellin terassillakin, joka on saanut kasvojen kohotuksen.

Aiemmin hieman ankeahko terassi on laajentunut ja toimii nyt hyvällä konseptilla. Muutenkin Posteljooninpuiston remontti alkaa olemaan loppusuoralla, hotellin rakennustyömää kun söi siitä ison osan pariksi vuodeksi käyttöönsä. Karuselli sijaitsee siis aivan rautatieaseman vieressä, asematunnelin toisella puolella, puiston kulmassa. Oikein harmittaa, että en aiemmin ole tuonne ehtinyt.

Terassia pyörittää Ravintola Semafori, ja paikka on tamperelaisittain sieltä edullisimmasta päästä. Lisäpojot pakkaskylmistä tuopeista ja grillistä, joista asiakkaille tarjoillaan ilmaista makkaraa. Huhupuheiden mukaan sinne voisi jopa viedä omat grillattavansakin. Vielä tuhdimpaa murkinaa toivovalle on Semaforin ruokalista käytettävissä. Parasta kuitenkin tässä on halpisterassin yllättävä viihtyisyys. Suuret puut puiston reunalla sulkevat terassin näinkin vilkkaalla paikalla varsin mukavasti syliinsä, ja tarjoavat hellepäivänä paahtavalta auringolta varjoa. Me tosin valitsimme tietenkin aurinkospotin. Parina päivänä viikossa terassilla on tarjolla myös deejii-vetoista musiikkia.Lauantaina keli vain parani, oli todellinen hellepäivä. Ja miten hyvä päivä se olikaan kaikenlaiselle ulkoilma-aktiviteetille. Hukkatila ry, joka vastasi viime kesän yhdestä hienoimmista projekteista, Kesäsiirtolasta Aspinniemessä, järjesti nyt Näsinpuistossa Puistokirppiksen.

Nurtsille tiensä oli löytänyt useampi kymmenen myyjää, ja vaikka itse en löytänyt kuin tuon ihastuttavan kangaskassin, olin todella tyytyväinen ostokseeni. On lähes yhtä makea kuin mun Uhana Designin rosvokissakassi! Kyseessä on ainakin toistaiseksi nimettömänä pysyneen taitelijan lopputyö, mutta noilla taidoilla toivoisin hänen tekevän näitä enemmänkin myyntiin. Samassa pisteessä olisi ollut myös myynnissä t-paitoja, mutta samalla printillä olevaa hienoa valaspaitaa ei ollut mulle sopivassa koossa.

Laikunlavalla järjestettiin eilen myös Tampere Puistoreggae 2013, ja jos viime viikonloppuna kolea ilma ei saanut mua viihtymään Valoa Popupissa samassa paikkaa, niin tällä kertaa sään ansiosta oli mukava käydä tsekkaamassa Pelle Miljoonan ja Funky Kingston Bandin keikkaa. Keikka olisi saanut kestää kyllä pidempäänkin, Pelle vetäisi vain alle tunnin setin, ilmaiskeikka tietysti, mutta silti.

Muun ajan tiskijukat hoitivat selektion ja Kasvisravintola Gopal myi eettistä ruokaa. Minä en tosin syönyt festeillä, en vegaanista enkä eettistä, reilun kaupan luomuviiniä lukuunottamatta, sillä olin syönyt kotona kunnon grilliherkut - pippuripihviä, maissia, halloumia ja paistettua sipulia. Nam saatana!Viikonloppuun kuului Puistoreggaen lisäksi myös muita loistavia uutisia musiikkirintamalta. Tänä vuonna parhaiden levyjen tittelistä kilpailevat nyt takuuvarmasti jo Portugal. The Man, jonka 'Evil Friends' levy mulla on soinut jo monta viikkoa todella tiuhaan tahtiin, samoin uskallan varata sieltä jo paikan pian ilmestyvälle Snakadaktalin uudelle levylle. Mutta luin juuri eilen, että yksi parhaista muhun iskeneistä indiebändeistä, The Naked and Famous on myöskin julkaisemassa uutta levyä syyskuussa. Saunditakuu tässäkin, ja pirun hyvältä maistiainen kuulostaa. Aijjettä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.