perjantai 19. syyskuuta 2014

Somepitsalla

Videostahan kaikki alkoi, sosiaalisen median voima on valtava. Raholan Pizza ja Kebab Kioskin pyörittäjä Abbas Nourzad oli harmitellut kanta-asiakkaalleen Timo Peltokankaalle, miten bisnes ei luista aivan odotetusti. Mies sattuikin olemaan filmialan miehiä ja niinpä idea mainosvideosta syntyi ruuan ohella. Ilman tuota videota ei minullekaan olisi tullut mieleeni matkustaa toiselle puolelle Tamperetta syömään kebabpaikkaan.

Vajaassa kuukaudessa mainosvideota on katsottu YouTubesta jo liki 50.000 kertaa, ja maine on kiirinyt ympäri Suomen, myös viime aikoina yhtä lailla somessa nostetta saaneen ylläsläisen Jounin Kaupan kauppiaan Sampo Kaulasen ansiosta. Oletettavasti myös asiakasvirta on löytänyt perille saakka, mikäli kioskin Facebook -sivujen aktiivisuutta on uskominen. Meidän siellä käydessämme kaikissa neljässä terassipöydässä istui useampia asiakkaita joko syömässä, tai odottamassa annoksiaan mukaan. Itselle tarjoutui onneksi autokyyti, joka helpotti päätöstä lähteä eilen töiden jälkeen Länsi-Tampereelle. Aivan kioskin ohi ajaa myös bussi numero 29, joten halutessaan sinne pääsee kyllä helposti vaikkapa julkisillakin.

Koska kyseessä oli myös hieman tavanomaisesta poikkeavaakin ruokaa tarjoava ravintola, en halunnut tilata mitään samanlaista, jota saisin muuallakin. Niinpä valitsin listalta turkkilaisen pitsan eli lahmacunin. Jauheliha oli maustettu turkkilaisittain, ja lisäksi runsas persiljan määrä teki tästä hyvin erilaisen makuisen, johon olen tottunut. Pitsan sai valita juustolla ja ilman, ja tietysti valitsin sen juustolla :) Hyvää se kuitenkin oli, mutta perinteisemmän pitsan makuun tottuneelle varmasti listan muut vaihtoehdot sopivat paremmin. Netissä on lukenut puhuttavan myös kebabin parhaudesta, puhutaan jopa Tampereen parhaasta, mutta se jäi tällä kertaa kokematta.

Jokatapauksessa on hienoa, että Nourzad on saanut tälläisen mahdollisuuden, sillä kuten hän videossakin mainitsee, ulkoapäin katsottuna rakennus ei todella suuresti houkuttele. Paikka on ulkoa oikeastikin niin ankea, että edes yrittämällä en onnistunut saamaan siitä kauniita kuvia tänne blogiin, mutta se ei ole pääasia, ruoka on pääasia ja Abbas tekee maistuvia pitsoja. On lottovoitto olla somelainen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.