tiistai 9. syyskuuta 2014

Auraalista maalaustaidetta

Nythän näitä levyjä taas puskee :) Pitkään odotettu Interpolin uutukainen 'El Pintor' näki myös päivänvalon tällä viikolla. Julkaisupäivät sille ovat maakohtaisesti olleet joko eilen tai tänään. Levyn nimi tarkoittaa espanjaksi maalaria ja on samalla myös anagrammi bändin nimestä.

Itselle ne suosikkilevyt ovat jo tuolta vuosien takaa. 'Antics' oli se ensimmäinen levy, joka herätti huomioni, ja vielä sen jälkeenkin tullut 'Our Love To Admire' toimi. Syystä tai toisesta bändi kuitenkin pääsi unohtumaan välissä muutamaksi vuodeksi, enkä edellistä levyä ole edes kuunnellut. Nyt kuitenkin vuorossa on siis jo bändin viides levy, joka kuulostaa ainakin ensikuuntelulla mukavan tutulta ja turvalliselta. Etenkin fanit arvostanevat.

Mullehan musiikissa melodiat ovat se ensisijainen asia, johon kiinnitän huomiota ja ensimmäisen pyöräytyksen jälkeen erityisesti mieleen jäivät tuon musiikkivideonakin julkaistun levyn ykkösraidan lisäksi kappaleet 'Anywhere', 'My Blue Supreme', 'Everything Is Wrong' sekä 'Tidal Wave'. Eivätkä nämä levyn ainoita hyviä biisejä ole. Myös 'Breaker 1' jäi mieleen, mutta erityisesti vähän raskaamman ja synkän rullauksensa ansiosta.

Pitänee palata myös tuohon edelliseen levyyn itse ajan kanssa, mutta sitä ennen, tässä teille uutta Interpolia!
2 kommenttia:

 1. Kyllähän sieltä ne samat vanhat ihanasti vähän kieroon vedetyt melodiat ja vahva melankolisuus edelleen löytyvät, ihan siis tuon linkkaamasi biisin perusteella totesin :) Itse oon Interpolia luukuttanut joskus kovastikin, mutta bändin musa kuuluu vahvasti erääseen ahdistavaan ajankohtaan elämässä ja sinnehän sen kuuntelu vähän sitten niinku jäi. Nyt jopa tätä uutukaista koekuunnellessa karkas mieli noihin aikoihin, joten ilmeisesti bändi on saanut soundin ja tunnelman säilytettyä hyvin entisellään - ankea olo tuli. Hyvä juttu leppoisana sunnuntaiaamuna? :D Hahaa, no enköhän pääse yli tästä. Musiikissa on se hyvä puoli, että aina voi kuunnella vastapainoksi jotain, mistä tulee hyvä mieli..! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että aika monelle Interpol merkkaa juuri tuollaisia muistoja, aika jännä juttu. Mutta jälkimmäisestä asiasta oon ehdottoman samaa mieltä, ja musiikkihan nimenomaan toimii itselle joko tunteiden tekijänä tai välittäjänä. Onneksi on niin laaja musiikkimaku, että aina löytyy sellaista, joka tuo hyvän fiiliksen takaisin.

   Kuuntelin muuten tuota tätä aiempaa levyä, ja ihan selvästi syystäkin on ollut taukoa bändin kanssa. Kyllä mun mielestä juuri tää uus levy on selkeämpi paluu sinne vanhempaan.

   Toivottavasti en kauhean huonoa sunnuntaita aiheuttanut. Ulkona on kaunis päivä!

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.