maanantai 1. syyskuuta 2014

Monsters of Pop 2014

Jokasyksyinen ja oman makuni mukaista musiikkia toiseksi eniten Suomessa tarjoileva indiefestari, Monsters of Pop on täällä taas reilun viikon päästä, tarkalleen 11.-13.9. Keikkapaikkoina toimivat tutut Klubi ja Telakka.

Eniten kiinnostavat MOP -artistit ovat tällä hetkellä luonnollisesti jo Flow -postauksen yhteydessä hehkuttamani Shivan Dragn, jonka keikan pääsen nyt näkemään kokonaan, ruotsalainen superkauniita lauluja tekevä ja juuri neljännen levynsä julkaissut Jennie Abrahamson, brittiläinen Labyrinth Ear, sekä kotimainen The Hearing, jota en viime syksynä onnistunut yrityksestä huolimatta näkemään. Tietysti Annien dj-setti on erittäin korkealla kiinnostuksen aiheena, mutta se on silti kuitenkin vain dj-setti.

Luonnollisesti menen katsomaan tietenkin myös Sin Cos Tania, se kun kuuluu vakiosuosikkeihin siitä huolimatta, kuinka monta kertaa sen olen nähnyt. Tämä taitaa olla nyt jo viides kerta, ja osittain senkin takia ei koko keikkaa tullut Flow'ssa katsottuakaan, sillä siellä piti kiiruhtaa toiselle stagelle, jossa aloitti Real Estate.

Teksti-TV 666:n missasin taas tarkoituksella Flow'ssa, sillä tiesin bändin olevan tulossa Tampereelle peräti kahdesti syksyllä. Monsters of Popin lisäksi Teksti-TV 666 esiintyy myös Lost In Musicissa lokakuussa.

Rokkipuolelta kiinnostaa katsastaa miten Suomen Mars Volta, The Scenes rokkaa keikalla. Etenkin tänä vuonna ilmestynyt kakkoslevy 'Beige' kun kuulostaa mitä loistavimmalta matskulta. Edellä mainittujen mielikuvien lisäksi myös vanhempi Radiohead tulee joistakin biiseistä mieleen. Samoin kotimaiselta rintamalta voisi yrittää jaksaa tsekata myös, että mitä maata tämä uusi 70-luvusta ammentava Jukka ja Jytämimmit on livenä. Harmi kylläkin arki-iltana klo 22 alkava keikka ei ole itselleni se paras mahdollinen aika, joten nähtäväksi jää, viitsinkö. Ruotsalainen Könsförrädare kiinnostaa myös, vaikka musiikki ei kotona kuunneltuna niinkään iske.

Se mikä tekee Monsters of Popista erityisen positiivisesti poikkeavan festarin lähes mihin tahansa muuhun musiikkitapahtumaan verrattuna, on se, että kaikki bändit on aina mahdollista ehtiä kuulemaan. Päällekkäisiä slotteja ei yksinkertaisesti ole. Alkuillasta popitellaan Telakan puolella, ja loppuilta menee Klubilla, jossa ne itselle kaikkein kovimmat bändit perjantai- ja lauantai-iltana esiintyvätkin.

Tsekkaa oma Spotify -soittolistani TÄÄLTÄ! Ikävä kyllä Shivan Dragnia tai Jukkaa ja Jytämimmejä ei sieltä löydy, mutta muita omia lemppareitani kyllä.
4 kommenttia:

 1. Pakko kommentoida!
  Ihana blogi!
  Ihanaa musiikkia! Itsekin kirjottelin MOPista hetki sitten omaan blogiini ja fiilistelin tulevia keikkoja. Tampere tarjoaa syksyyn kyl parhaimmat musiikkikattaukset Monsters of Popin ja Lost in Musicin ansiosta. Ainoa poikkeus vaan sun suosituksiin, et jättäisin teksti-tv:n näkemättä, en vaan lämpeä sille! :)

  Ps. Hyvä playlist.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kaikista positiivisista asioista! :)

   Ei mun lista ehdoton olekaan, nämä nyt kuitenkin ne, mitkä koko tarjonnasta kiinnostavat kuitenkin vähintään hiukan. Perjantain Telakan osuus tosiaan on ihan täysin Teksti-TV:n varassa, ja ei se itsellekään nyt ihan hirveän kova juttu ole. Sen verran sieltä kuitenkin noita punk ja krautrock viboja aistin, että kiinnostaa. Suomeksi laulettu ei vaan niin, kyllä Black Twig tämän genren haltsaa paremmin, ja tietysti tykkäsin French Filmsistä ihan pirusti. Saapa nähdä, palaavatko tauolta.

   Pitääpä tulla lueskelemaan blogiasi!

   Poista
  2. Sun pitääkin jelppiä mua oikeaan suuntaan, kun profiilistasi ei käy blogin osoite selväksi. Pretty please :)

   Poista
 2. http://www.lily.fi/blogit/bigcitydreams/ Sieltä! :) Aloitin tuonne uuden blogini kun blogspot alkoi tympimään. Varaudu siihen, et sieltä löytyy indiepuolen lisäksi sit järkyttävää jumppamaikan salimusiikkia. :D
  Toisaalta muakin kiinnostaisi nähdä TV ihan vaan siksi, että näkisi miten bändi ja musiikki toimii livenä. Saa sit nähä josko sitä kuitenkin menis kattoo!

  VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.