maanantai 8. syyskuuta 2014

Musiikkia Tyynenmeren rannalta

Eipä voisi maanantai paljon kauniimmin alkaa, työmatkalla paistoi jo aurinko, ja vaikka ilma oli kolea, syksyinen, töissä koneelle päästyäni mua odotti tämä aivan mahtava uusi musiikkilöytö.

Odesza on seattlelaisten Harrison Millsin ja and Clayton Knightin pari vuotta sitten aloittama projekti, jonka yhteistyön hedelmä nyt julkaistu toinen albumi 'In Return' on. En ole pitkään aikaan löytänyt tässä elektronisen indien genressä mitään näin voimauttavaa ja kaunista, kuin nyt tämän duon musiikki. Tuorein sinkkubiisi 'Say My Name' toki nousee joukosta esiin aivan oikeutetusti, mutta ei jää millään tapaa yksittäiseksi kuriositeetiksi. Levyn äänimaailma yleensäkin on niin aurinkoinen ja kepeä, kuin vain kuulaaseen alkusyksyyn voi toivoa, ja tarjoaa sellaisia tunnelmia, jota odotin esimerkiksi Mr Little Jeansin debyytiltä.

Selkeästi sampleripohjaisesta musiikista on kyse. Tämän genren tyyli vetoaa itseenikin vanhana samplepohjaisen musiikin suurkuluttajana ja tekijänä. Ensimmäisen levynsä 'Summer's Gone' Odesza julkaisi pari vuotta sitten ainoastaan omakustanteisena digitaaliversiona, mutta levyttää nyt Counter Recordsille ja levyn Euroopan levityksestä vastaakin yksi tämän tyylin suurista kulttilafkoista, Ninja Tune. Tyylillisesti tuore albumi kuulostaakin paljon valmiimmalta ja laadukkaamalta, jopa kypsemmältä kokonaisuudelta mitä debyytti.

Ja lisää hyviä uutisia toki on muutenkin musiikkirintamalta. Flow Festival ilmoitti perjantaina, että tänään maanantaina tulisi rajattu määrä alennushintaisia ennakkolippuja myyntiin Lippupalveluun klo 10. Harmitti tietysti, että pitäisi päättää näin nopeasti ensi vuoden festaroinneista, mutta koska kyseessä oli aivan älyttömän hyvä tarjous, joka tuskin tulee toistumaan, luotan siihen että saan liput myytyä, vaikka en sitten jostakin syystä itse sinne lähtisikään. Pelkäsin tietysti, että Lippupalvelun nettisivut olisivat aivan jumissa, mutta heti kellon lyötyä 10 onnistuin varaamaan liput. Niiden oston kanssa oli vielä vähän säätöä, mutta nyt on ensi vuoden festariliput hallussa. Eihän sinne olekaan kuin reilu 11 kuukautta vielä aikaa... :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.