sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Syyskuu

Tämä on syyskuun ensimmäinen postaus. Syksy todellakin vaikuttaa tulleen vaikka tänään taivas repesikin ihanaan auringonpaisteeseen päivällä ja aurinko lämmitti mukavasti. Reilun viikon päästä on tiedossa yks aika siisti juttu mutta palaan siihen aiheeseen kun se on ajankohtaista.

Perjantaina kuitenkaan näin lämpimästä ilmasta ei ollut tietoakaan kun lähdin hyvästelemään Aspinniemen kesäsiirtolan tarkoituksenani katsella mm. aiemmin mainittu 'Requiem for Detroit'-dokkari.Mulla oli päällä tossut, pipo, huivi, farkut, t-paita, farkkupaita, ohut neulepaita ja armytakki ja silti Näsijärveltä tuuli todella kylmästi ja ilkeästi. Rannassa oli todella viluista olla ja siinä oikeastaan toivoi että tarjolla olisi ollut vilttejä joihin olisi voinut kääriytyä.

Vajaan tunnin Future Shortseja katseltuani ehdin jo pohdiskella että miten tulen kestämään useamman tunnin ulkona istumista, kun vielä flunssakin on lievästi koko ajan päällä. Tuntui viisaammalta päätökseltä vain ottaa ja lähteä kävelemään.Onneksi tuo Requiem for Detroit tuli sitten lauantai-iltana katsottua netistä, sillä se oli kerrassaan mielenkiintoinen pätkä. Aika pysäyttävää nähdä suuren kaupungin olevan siinä kunnossa kuin Detroit on, sillä media antaa aina Amerikasta niin puhtoisen ja kaunistellun kuvan maana jossa ei ole minkäänlaisia ongelmia.

Latasin viikonloppua varten bussikorttiakin ja eilen oli tarkoitus lähteä kiertelemään Tampereen lähiöitä mutta lähtö venyi sen verran pitkäksi että lopulta päädyttiinkin vain käymään kaupoilla sekä idässä että lännessä. Oli paljon mukavampi vetäytyä sisälle lämpimään tekemään tortilloita ja tulipa se ensimmäinen pullo Casillero Del Diabloakin korkattua pitkästä aikaa. Itsellä kesä on selkeästi valkkariaikaa ja vaikka sitä tulee talvellakin jonkin verran juotua, punaviini toimii selvästi kylmällä paremmin.Aamusta oli vielä koleaa mutta sitten aurinko näyttäytyi puolen päivän aikaan ja Moron Peräkonttikirppistä ja Ojakadun Designtoria sai kierrellä lämpimässä ja kuulaassa syyssäässä.

Keskustorilla oli kaikenlaista myytävää mutta itse en oikein krääsästä välitä. Sen sijaan silmät kiinnittyvät aina yleensä musiikkiin ja joskus koruihin.Tällä kertaa mukaan tarttui melkein pääasiassa vain ensimmäisiä, mutta pari todella timmiä löytöä. Max Mixit ovat pääasiassa 80-luvulla deejiille valmistettuja kokoelmalevyjä joilta löytyy sekä ääniefektejä omien miksausten kanssa käytettäväksi, että biisit erikseen sekä deejiin tekemä valmis megamiksaus kaikista yhdessä. Lisäksi mukaan tarttui pari ihan tavallista kokoelmalevyä 80- ja 90-lukujen taitteesta takuuvarmaa hittikamaa! Soi muuten juuri nyt :)Kirppikseltä ja Designtorilta tarttui myös mukaan pari ostettua sekä pari ilmaista korttia jääkaapin oveen. Mulla on siinä jääkaappimagneettien lisäksi ollut aiemmin mm. Pulp Fiction ja Charlie Chaplin-kortit tavallisten matkamuistojen lisäksi. Erityisesti ihastuin tuohon robottikorttiin!Muuten ei kyllä nyt Designtorilta tarttunut mukaan mitään. Coston lakkia en vieläkään raaskinut ostaa ja Melodicalla oli myynnissä niin vähän mielenkiintoisia paitoja tällä kertaa. Pitää kyllä kehua tuota Ojakadun Designtoria siitä että siellä on ehdottomasti kivempi tapa kierrellä ja katsella kuin vaikkapa nyt Pakkahuoneella. Toivottavasti DesignOnTampereesta joku lukee palautteeni :)

Muutama tunti vierähti kuin siivillä kaupungilla kierrellessä. Kierroksen jälkeen käytiin syömässä Tay-Do:ssa ja lopuksi Europassa pelailemassa Kimbleä ja Trivial Pursuitia. Kirppiksen jälkeen oli jo tullut mutusteltua korvapuusti, ja Europassa Latte Mochan kanssa meni vielä suklaa-kirsikkamuffinsi. Herkkuperse kuittaa, vielä tekisi mieli jäätelöä :DPitää kyllä taas vuolaasti kehua Tay-Do:ta. Paikan päälläkin syötynä annosten hinnat olivat erikoislistalta vain vajaan kahdeksan euroa ja maku aivan omaa luokkaansa. Vasta pääsin kehumaan pikkukiinalaista pitkän ajan jälkeen, mutta kyllä Tay-Do silti pätkii kaikki Tampereen itämaiset ravintolat. Paikka ei ehkä ole mitä viihtyisin, mutta kun ruoka on näin hyvää, ei sillä ole oikeastaan mitään väliä.

Viikonloppu meni kyllä hujauksessa, ja taas odottaa arki. Ilta menee kyllä mukavasti kuunnellen "uusia" kirppislöytöjä. Taidan sytyttää syksyn ensimmäiset tuikutkin tänään palamaan, saunoakin voisi...

2 kommenttia:

  1. No eiks ookkin? :) Jäi mainitsematta että se on siis Päämajan kortteja. Toi Jari on mun luokkakaveri ala-asteelta...

    http://www.paamajamedia.fi

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.