keskiviikko 25. heinäkuuta 2012

Vaihtoehtopäivä

Olin jo miettinyt pari viikkoa sitten että osallistuisin 5 minuutin festivaaleihin Aspinniemessä. Sosiaalisen median kautta markkinoitu tapahtuma parhaimmillaan.

En silloin tiennyt tarkemmin tapahtuman puitteista mutta saatuani tietää että kyseessä on mielenkiintoinen Hukkatila Ry:n konsepti ottaa tyhjää käyttämätöntä tilaa haltuun ja järjestää siellä tapahtumia, olinkin jo heti menossa.


Aspinniemi on joutomaata mahdollisesti yhdellä Tampereen kiistellyimmistä ja kalleimmista tonttimaista. Kyseiselle alueelle on jo ollut vähintään yli vuosikymmenen suunnitelmat rakentaa lisää kovan luokan kerrostaloja järvenrantaan.

Tunnelipäätöstä on odotettu ensin vuosikausia ja nyt kun se alkaa olemaan selvä, kestää vielä vuosia ennenkuin vilkkaasti liikennöity rantaväylä saadaan katettua ja alue rakennettua täyteen.


On suhteellisen kummallista, että näinkin hyvällä sijainnilla on näin kauan ollut joutomaata, mutta vielä kummallisempaa on että sitä ei liiemmin ole mihinkään hyödynnetty aiemmin. Järvimaisema, kivenheiton päässä keskustasta, ja talvella aurauslumien kaatopaikka...


Porukkaakin oli kiitettävästi, nopean arvion mukaan ainakin toistasataa kävijää ja festivaalin idea siis oli, että jokainen bändi soittaa maksimissaan viiden minuutin setin. Osallistujia oli lopulta 17! Huikea määrä musiikkia aivan ääripäistä toiseen.

Oli heviä, oli kokeellista elektronista musiikkia, sfääristä itämaista huilua, kansanmusiikkia, kitarapoppia, you name it!


Osallistujakaartiin kuului sellaiset kuuluisat ja vähän tuntemattomammat artistit ja bändit kuin Machinatrix, Ruma Ankanpoikanen, Rollstons Trio, Seremonia, Tomutonttu, Jukka Ässä, N-Pyy & Sepe 3, Rad Natas, Simo Laihonen, Amon Düde, Matomeri, Alpo ja Tomi, Satan's Fingers, Ninni Forever Band (Pintandwefall fame), N4EB+ES, Death Hawks ja Janne Laurila.

Yllä soittovuorossa Seremonia.


Rad Natas toi mieleen lähinnä 90-luvun alun trash ja skeittihevin, ja oli yksi tapahtuman tasokkaimpia bändejä omasta mielestäni. Ainakaan parin biisin hittisikermä ei ehtinyt alkamaan kyllästyttää :)


Alpo ja Tomi vetivät konekeikan livenä. Homma ei sillai toimi, koska synkan pitäminen samalla kun soittaa bassorumpua ja virveliä, ja bassolinjaa, on vaikeaa :) Biisit olivat kuitenkin todella hyviä. Toivottavasti niitä saisi jossain vaiheessa kuulla studioversioina.


Loppuilta ei ollutkaan enää niin vaihtoehtoista, vaan hyvin tavanomaista. Polkaistiin Aspinniemestä Europaan koska mahat alkoivat murista siihen malliin että murua piti saada rinnan alle.

Vaikka vasta kehuin käyneeni Europassa kymmeniä kertoja, niin en ollut koskaan syönyt vielä savulohisalaattia, ja millainen yllätys se olikaan! Varmasti paras lohisalaatti jota olen ikinä syönyt (itse tekemäni jälkeen ;) ). En ole pitänyt lempikahvilaani mitenkään merkittävänä ruokapaikkana, vaikka safka aina hyvää onkin ollut mutta tämähän päihitti nyt useat "oikeat" ravintolat. Maha täynnä oli mukava tulla kotiin hyvin mielin, koska jo toinen todella kiva päivä on takana.

Tuli mietittyä että kun kaveri lähtee opiskelemaan Espanjaan kuukauden päästä, josko talvella tulisi lähdettyä moikkaamaan. Olisipa mukava lähteä talvilomalla etelän lämpöön ellei tule parempia vaihtoehtoja eteen.

Ja koska tuolla Hukkatilan Kesäsiirtolassa on vielä monia mielenkiintoisia tapahtumia tulossa kuukauden sisään, aion kyllä mennä fiilistelemään ainakin pariin otteeseen uudelleen. Olin siellä kuin kotonani.

Täältä löytyy vielä Sakari Karipuron kuvia Hukkatilan tapahtumasta.

EDIT: Moar pictures by Sami Sänpäkkilä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.