lauantai 21. heinäkuuta 2012

Festivaaliterveiset

Pitää kyllä hehkuttaa illan musiikillisesta annista nimenomaan I Was A Teenage Satan Worshipperiä jonka ansiosta pääsinkin festareille ilmaiseksi. Vähän aiemmin A-Trak oli lopettanut dj-settinsä ykkösstagella ja jengiä ei paljoa tullut katsomaan mutta se ei mua haitannut.


Oli varsin mukava yllätys saada nimi listaan ja käydä vähän haistelemassa tämän uuden kesäfestarin tunnelmaa. Polkaisin pyörällä Pyynikin Ammattiopistolle ja kävelin alueelle sisään. Tapahtuma siis järjestettiin koulun sisäpihalla sekä palloiluhallissa.IWATSW soitti kakkosstagella ulkona, ja tavallaan heidät siis olisi ollut syytä laittaa päälavalle koska saundi oli siellä paljon parempi. Miinusta tuli kakkostagen huonosti akustiikasta, ääni karkasi seiniä pitkin pilviin. Keikka oli silti hyvä ja kerrankin festarit joissa olut ei ollut riistohintaista, 5 euroa tuoppi :)Tapasin myös festareilla bloggarisiskon, Comme Des Girlsdownin Anan ja vaihdettiin muutama sana ennen kuin piti kiiruhtaa Groove Armadan settiin eturiviin. Oli kiva nähdä, kiitti! :)

Päällä mulla oli jälleen UFF:ista löytämäni lakki, Carlingsin paita, Pull & Bearin farkut ja Tretornin tossut. Jälkimmäiset ovat kyllä jalassa varmaan mukavimmat kengät mitä mulla on. Alkavat vaan olla siinä kunnossa että pitänee jossain vaiheessa tilata uudet.


 
Päälavan äänentoisto oli huikea, sekä ylimitoitettu kyseiselle alueelle. Sisäpihalla kuuluu nimittäin sen verran hyvin että äänenpaine tuntui kentän perälle saakka :)

Edessä sen sijaan korvat vain humisivat, tulpat kun unohtuivat kotiin. Mutta mukava oli tanssia pitkästä aikaa, odotin heiltä enemmän omaa materiaalia mutta pääasiallinen soittolinja oli aika monotonista teknoa. Ei ehkä paras tyylivalinta tälläisille festareille, teknobileisiin kyllä.Grooven jälkeen jälleen outo valinta, Lapkon tasoinen bändi oli laitettu kakkosstagelle. Aäni oli jälleen sellaista puuroa ja bändin esiintyminen vaisua että päätin lähteä juttelemaan tutuille. Tuli muutenkin nähtyä yhtä vanhaa kaveria ja paria kaverin kaveria mikä oli ihan mieluisa yllätys. Ei tarvinnut itsekseen hengata koko iltaa.Basement Jaxx räjäytti lopulta tanssivan kansan pankin ja lähes koko ykkösstagen porukka saatiin liikkeelle. Jos Grooven keikan aikaan meno oli keskittynyt eturiviin, nyt tanssittiin lähes perälle saakka. Heillä tuntui olevan hyvin samantyylinen linja Groove Armadan kanssa ja musiikki oli erittäin kovaa ja tiukkaa pauketta.

Lievä pettymys siis, koska joka kerta kun jompi kumpi bändi vetäisi oman biisin, jengi oli aivan pähkinöinä. Tilanteen lukutaito oli vähän molemmilla hukassa. Ei silti, oli oikein mukavaa, ilmaiseksi. Järjestysmiesten into kieltää pokkarilla kuvaaminen oli lähes huvittavaa. Festareilla kun oli vain järjestyskameroiden käyttö kiellettyä.

Lähdin jo vähän ennen viimeisen setin loppua polkemaan kohti Klubia ja Hang The DJ:tä jossa loppuilta vierähti tuttujen ja turvallisten hittien siivittämänä kaverin kanssa.

Tämän päivän olen aikonut pyhittää levolle ja telkkarille. Kauppaan pitää kyllä vielä lähteä käymään vähän kauemmaksi mutta muuta en tee!

2 kommenttia:

  1. Joonas hei, ei siel ei saanut kuvata haha! Järkkärit kielsivät jossain vaiheessa myös puhelinkuvat ja muutenkin kaikkien laitteiden käytön (yks jäbä otti frendeistä kuvan poispäin lavalta ja siitäkin tuli sanomista). Mut oli kiva tavata!

    VastaaPoista
  2. Joo, ne kun mä olin siellä eturivissä, ne tuli huomauttaan puhelimestakin. KÄ-SIT-TÄ-MÄ-TÖN natsilinja :)

    VastaaPoista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.