maanantai 22. syyskuuta 2014

Kaksion baarissa

Voi jestaan pojat! Huomasin tuossa reilu pari viikkoa sitten, että Kaksion baarin remppa oli ohi, ja entinen pelkkä baari olikin kasvanut täysiveriseksi ruokapaikaksi ja sporttibaariksi. Naapurioven takana sijaitseva 2h+k:han alkaa olla Tampereella jo jonkinlainen instituutio. Kymmenen vuoden ikäisenä se on vakiinnuttanut paikkansa yhtenä kaupungin viihtyisimmistä ruokapaikoista. Tyylikäs, rento paikka, mainio ja kuitenkin kohtuuhintainen ruoka.

Useasti vuosien varrella täällä blogissa olenkin todennut, että tuosta varsinaisesta ruokaravintolasta on saanut Tampereen parhaat etanat, ja tajusinkin, että en edelleenkään ole koskaan siellä käynnistä blogannut. Tässä on vain nyt tullut, ja vielä tulossakin niin paljon uusia juttuja Tampereelta, että hetki vielä menee, mutta lupaan kirjoittaa toisestakin puolesta jutun vielä tämän syksyn aikana.

Varsinaiseen ravintolaan mennään punaisesta ovesta, ja tähän baariin viereisestä vihreästä ovesta. Ja nyt siis jälkimmäisen oven takana on tarjolla aivan eri menu, selkeästi enemmän painottuen pubi- ja katuruokaan. Listalta löytyy iso liuta erilaisia leipiä, hampurilaisia, hot dogeja, mutta myös monenlaista sormiruokaa ja siipiä! Urheilubaarin statushan paikalla on, ja itsekin siellä käydessäni menossa oli Ilveksen peli Kärppiä vastaan.Lista on itseasiassa niin laaja, että sitä jo etukäteen Facebookista silmäillessäni iski välittömästi valinnanvaikeus. Tietysti hampurilaiset ovat se omin juttu, mutta toisaalta sormiruokalista näytti todella koukuttavalta. Sitten se iski, täältä saa Reubenin! Kaksion Reuben ei tosin ole aidosti alkuperäinen, sillä siinä ei ole emmental -tyypistä juustoa eikä hapankaalia, mutta se onkin tuunattu enemmän isomman asiakaskunnan makuun, ja hapankaalin asemesta välissä on taivaallista coleslawta, sekä emmentalia korvaamassa Aura-juusto.

Voitte arvata ilmeeni, kun tuo leipä tuotiin mulle pöytään. En ole koskaan todistanut omin silmin näin suurta leipää, saati saanut sellaista omalle lautaselle, ja sekin oli vain puolikas leivänpalanen :) Kyseessä on sama tuote, jota käytetään naapuriravintolan parilaleipiin, mutta baarin Reuben vetää kaikilla mittareilla pidemmän korren, sillä täyte on niin mehevää, että kuvia reunoja jää jäljelle vähemmän. Ja se maku, jotain käsittämättömän hyvää. Liha on kaksi vuorokautta kypsytettyä naudan entrecoteta, lisäksi edellä mainittujen täytteiden oheen tulee kolmen pippurin kastiketta, paistettua sipulia ja suolakurkkua. Taivaallista, ehdottomasti parasta koskaan syömääni tuollaista leipää, ja olen sentään syönyt erilaisia leipiä Tivolissa monet kerrat.

Mutta se koko... tuo on oikeasti aivan mahdoton vetää kokonaan, vaikka omistaja sellaisen vasta väittikin itse suorittaneensa edellisenä päivänä. Jos tämä kuva ei todista mielestäsi mitään, katso toinen kuva Instagramista, jossa on 20€ seteli vertailun vuoksi. Pienempään nälkään uskoisin sen olevan mahdollista kuitenkin jakaa vaikkapa kahden kesken, ja ainakin take away onnistuu mainiosti. Reuben on listan leivistä hintavin (16,90€), mutta hinta-koko-laatusuhteeltaan täysin sen väärti. Se on myös listan ainoa noin suuri leipä, joten kuuma vinkki niille, joiden maha on pohjaton, tai jotka haluavat jakaa leivän ja saada hyvän vastineen rahoilleen. Paikan listalle jäi vielä niin monta annosta kokeilematta, että tännekin on kyllä pakko palata.

Mitä tulee sisustukseen, on tämä jälleen kerran viihtyisyydessään aivan mahtava. Olen aina pitänyt erityisesti vanhalla puolella siitä, että siellä on tamperelaiselle ah niin rakasta punaista tiiliseinää näkyvissä. Baarin puolella myös tuolit, pöydät ja valaisimet on vaihdettu, ja paikka on kaikkea muuta kuin tylsä sporttibaari.

Oh yeah, drunk octopus wants to fight!


2 kommenttia:

 1. Kouluaikoina tuli käytyä tuolla aivan todella paljon, mutta nyt en ole vähään aikaan piipahtanut. Pitäisi käydä kurkkaamassa miltä näyttää remontin jälkeen.

  Ja sen parilaleivän olen syönyt kokonaan... sen jälkeen ei kyllä vain voi olla enää nälkäinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin olen aiemmin tosiaan käynyt monta kertaa etanoilla, nyt vain ollut vähän taukoa. Mutta tästä "uudesta" puolesta tuli kyllä mun lempparini. Ei se vanha ruokapuolikaan mikään jäykkis-paikka ole, mutta silti paljon hillitympi, täällä voi ottaa rennommin.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.