maanantai 29. syyskuuta 2014

Italialainen ilta

Viime tiistaina mulle tarjoutui työn kautta harvinaislaatuinen tilaisuus päästä osallistumaan työporukan kanssa kokkauskurssille Villa Sofiaan Tampereen Tammelaan.

Tilaisuus Villa Sofia Ay:n liikeidea on tarjota keskellä Tamperetta korkeatasoisia, tunnelmallisia ja oman rauhan tarjoavia tilaisuuksia, joissa vieras tuntee, että häntä arvostetaan. Ja pitää kyllä myöntää, että järjestäjien asiantuntemus ja positiivinen, oikein miellyttävä opastus oli todellakin juuri oikeanlaista opetusta.

Kokkauskurssien lisäksi tilaa voi vuokrata niin juhliin kuin kokoustarkoituksiinkin. Puitteet ovat hienot entisen Puu-Tammelan sydämessä, ja tämän upean lähes satavuotiaan tiilitalon ympärillä jonkin verran puurakentamista onkin vielä jäljellä. Myös tämä talo oli vielä 90-luvulla purkutuomion alla, kunnes nykyisten omistajien sukulainen hankki sen itselleen. Omanlainen kulttuuritekonsa tämäkin, ja nyt kun katsoo talon käyttötarkoitusta, voi sanoa, että päätös on ollut oikea, sillä jäljellä on pala historiaa, muisto nyt jo menneestä ajasta.

Villa Sofiassa valinnan varaa erilaisista kokkauskursseista on runsaasti, sillä valittavissa on niin vietnamilainen-, intialainen-, provencelainen-, espanjalainen-, kuin italialainenkin ilta. Nämä kaikki vaihtoehdot sisältävät 6-8 ruokalajin illallisen, jonka asiakas loihtii itse reseptiikan ja opastuksen avulla. Lisäksi on vielä niin Lähi-Itään kuin lähiruokaankin painottuvat kurssit, jälkimmäinen vieläpä Armaksesta tutun lähiruokaguru Heikki Ahopellon vetämänä. Kylläpä täällä voi pihvinpaistoakin opetella.

Yläkerran salit toimivat opetus-, kurssi- ja ravintolatiloina, ja alakerrassa sijaitseva hieno punatiilipuntainen Holvitupa toimii opetuskeittiönä. Meille oli valittu suoritettavaksi kuuden ruokalajin italialainen menu, joskin valmistettavana oli vielä ruokien lisäksi grissinit, joten tekemistä riitti koko 28:n hengen porukalle.

Italialainen ilta vei ruokamatkalle ympäri Italian, ja menuun kuuluikin niin toscanalaista keittoa, polentaa Alpeilta, juustoja ja kinkkuja Emilia-Romagnasta, sisilialaista Marsala-viiniä, roomalaista salaattia, mascarponea Lombardiasta, napolilaista pastakastiketta kuin risottoa Piemontestakin. Ensimmäinen ruokalaji oli valkopapukeitto Grissineiden kera, toinen tarjoilu sisälti pastaa alla Puttanesca, jonka jälkeen pääruokina toimi kolmen ruuan kombo - mozzarella-tomaattisalaatti, kananrinta Marsalakastikkeessa (jonka tekemiseen allekirjoittanutkin pääasiassa osallistui) sekä risotto con Funghi. Jälkiruoaksi osa teki tiramisua, ja pitää myöntää, että se oli ehdottomasti parasta koskaan syömääni. Aivan lopuksi jokainen sai diplomin hyvin tehdystä illallisesta.

Ilta oli kyllä erinomaisen ikimuistoinen, ruoka hyvää, ja sitä oli tarpeeksi (liikaa :). Maha piukeana kohti kotia sai taas lähteä. Kiitos Villa Sofian osaavalle ja mukavalle henkilökunnalle, sekä tietysti työnantajalleni.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.