keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Sitko Pizza&Bar

Tyylikkäiden mestojen rantautuminen Tampereelle jatkuu, tällä kertaa Sitko Pizza&Barin ansiosta. Ravintola aukesi viime viikolla Näsilinnankadulle, hieman sivuun kaupungin vilkkaimmasta ravintolakeskittymästä Sohosta, toiselle puolelle koskea. Aivan välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kuitenkin Aussie Bar ja vastapäätäkin Thai & Laos, eikä Gastropub Tuulensuuhunkaan ole kuin kivenheitto. Tosin alun perin liiketilaa oli katsottu kyllä juuri tuolta Aleksanterinkadunkin keskittymästä.

Seurasin paikan remonttia jo tiiviisti etukäteen Facebookin puolella, sillä kuvista ja ikkunan takaa vakoilluista näkymistä oli kuoriutumassa melkoisen makean näköinen ravintola. Hieman samaa tyyliä kuin Putte's Helsingissä, mutta pelkistetymmin. Ja kunnon kilpailuahan täällä ei pitsoista vieläkään ole aiemmin ollut, Napoli on edelleen porskuttanut aivan omassa luokassaan.

Kävin maistamassa Sitkon pitsaa viime lauantaina, samalla reissulla, kun piipahdin Metsossakin. Ja wau, edes nuo ennakkoon nähdyt kuvat eivät tehneet oikeutta paikalle, joka ei edelleenkään vielä ollut aivan valmis. Kaikki oli juuri eikä melkein niin omaan makuun kuin mahdollista, teollista- ja designvalaisinta, pinnatuoleja, koulutuolien näköisiä- ja omistajan itsensä valmistamia baarijakkaroita myöten. Oli lomittain ladottua kaakelia ja tummaksi maalattua betoniseinää. Siis aivan täydellistä. Aivan upea paikka kerrassaan!Tietysti kun ravintolasta puhutaan, on ruoka kuitenkin se tärkein asia, mutta onneksi tämä saa täydet pisteet siltäkin osin. Pitsapohja on paikan ydin, ravintolan nimi ei ole tuulesta temmattu. Pitsat tehdään omaan hapanjuureen, joka on saanut tekeytyä jo kolmen vuoden ajan, siis paljon ennen koko ravintolan perustamista. Koko paikan ideologia perustuu tähän yksinkertaiseen, mutta aivan mahtavaan perusideaan. Ja se maku...

Tilasin salamipitsan, johon ei muuta tule, kuin aitoa italialaista salamia, mozzarellaa ja basilikaa, ja se täydellinen pohja. Todellakin ylistän tuota pitsapohjaa, sillä mitään vastaavaa ei täältä saa. Ei edes sieltä Napolista. Ja kun kerran kilpailua ei aiemmin ole ollut, niin nyt on! Sitkon pitsoista löytyy myös paljon makua, koska kaikki raaka-aineet ovat laadukkaita ja tarkkaan valittuja. Myös täytteet on mietitty huolella. Listalla on ainoastaan kuusi eri vaihtoehtoa, mutta se on aivan riittävästi. Tämä on elämys joka täytyy kokea. Ei pelkästään silmänruokaa upean sisustuksen ansiosta, vaan mahtavan makuharmonian.

Ja kun paikkaa kerran nyt useamman ihmisen toimesta on verrattu Putte'siin, ja vaikka näissä selviä yhtäläisyyksiä on, niin kun siitä pääasiasta eli ruuasta puhutaan, päihittää tämä edellämainitun mennen tullen.

EDIT: Facebook -sivulle saamani kommentin mukaan Sitkosta alkaa saamaan myös heidän omaa pitsapohjaansa gluteenittomana parin kuukauden sisään. Sitä ennen tarjolla kuitenkin on tälläinen vaihtoehto, joskaan ei heidän itsensä tekemänä.


12 kommenttia:

 1. Näyttää hyvältä, tämä on viikonlopun ohjelmassa! Ja itse liputan vahvasti sen puolesta että tulivat tälle puolen koskea, ehkä saadaan pikkuhiljaa tännekin elämää kun nyt saa jo sushiakin ja vegemestakin avasi ovensa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ou jee, kannattaa ehdottomasti! Päiväaikaan oli ihan hyvin tilaa, mutta jos menee isommalla porukalla, tai illalla, kannattaa ehkä tehdä pöytävaraus kuitenkin etukäteen.

   Poista
 2. Tämä on kyllä pakko käydä testaamassa asap! Samoin tuo aikaisemmin hehkuttamasi 2h+k:n baarin puoli, itse ravintola kun kuuluu ehdottomiin suosikkeihini Tampereella :) Olen muuten kuullut huhuja Napolista ja esimerkiksi pitsapohjathan siellä on ilmeisesti ihan niitä Fazerin valmisversioita :/ Tosin eivätpähän he millään käsityöllä pitsojaan mainostakaan. Miun mielestä Napolin pitsat on ihan jees, mutta siihenpä se sit jää. Olen joskus saanut ihan väärän pizzan ("et saa sitä alunperin tilaamaasi pitsaa, mut voidaan antaa alennusta tuosta mitä et halunnut" öö kiitos?) ja kuullut mikron kilahtelua sen verta usein siellä, etten ihan täysin ehkä ymmärrä mikä kyseisen pitsapaikan hypetyksen takana on. ...ja nyt aloin pelkäämään, että onkohan pyhäinhäväistystä kirjoittaa tällaista Tampereella? :D Joka tappauksessa, mahtavaa saada taas uusi edustaja Tampereen ravintolarintamalle ja vieläpä pitsaa! Se, että listalla on vain vähän vaihtoehtoja, on allekirjoittaneelle vain helpotus, niin ei mee vuotta valitessa. Tsekkasitko muuten yhtään paikan viinilistaa? Varsovassa käytiin pitseriassa, josta ei saanut viiniä ollenkaan. Laskettiin ruokalistat rauhallisina takas pöydälle ja poistuttiin samointein ravintolasta, haha. Pitsan kanssa pitää olla punkkua. Piste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän oman mielipiteensä saa tuoda esiin, ja makuasiat asia erikseen. Jos huhu pitää paikkansa, niin kieltämättä valmispohjan käyttö vie vähän uskottavuutta, mutta kyllä mä silti edelleen niistä itse hirveästi tykkään.

   Viinilistaa en huomannut kattoakaan, koska otin oluen. En tiennytkään että pitää olla punkkua, moka! ;)

   Poista
  2. Höhöö, eiku nimenomaan niitä makuasioita! :)

   Poista
 3. AAarrrrghh näyttää ja kuulostaa ihan törkeän hyvältä!!! Mua on huijattu, olen kuullut usemmasta paikasta että kasvispitsoja olisi vain yksi mutta nopean selaamisen perusteellahan niitä on puolet listasta, kolme! :-)

  Kävin remontin aikana vaklaamassa paikkaa sisältä ja ai että näytti hyvältä jo silloin. Nyt vielä paremmalta kun nään kaikki nuo tuolit ja valaisimet, ah! Tampere onkin kaivannut pizzakilpailua ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No todellakin oot kyllä joutunu härskin huijauksen kohteeksi :) Vois melkein itekin harkita ens kerralla kasvisvaihtoehtoo, tai sit tota formaggioo *kuolail*

   Poista
 4. Ääääääää, gluteeniton pohja saatavilla?! Must have. Tietääpä seuraavalla Tampereen reissulla käydä tsekkaamassa josko se Sitkon oma gluteeniton versio olisi jo myynnissä. Oon jo melkein luovuttanut hyvän gluteenittoman pizzan metsästyksessä, mutta ehkä on vielä toivoa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin no, paha mennä sanoon et millasta siitä on tulossa, kun ei oo tosta puolesta kokemusta. Mutta eiköhän ne tosissaan siihen satsaa. Toivottavasti olis jo siiheks! :)

   Poista
 5. Makuasioista saa ja pitää kiistellä, mutta kyllä Sitko on tällä hetkellä Tampereen paras pizzarafla! Olen syönyt tällä viikolla niiden lättyjä jo kaksi kertaa ja uskaltaisin sanoa, että mieheni on saanut vakavan kilpailijan Sitkosta! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh! Kyllä munkin pian täytyy uudestaan päästä, se vuohenjuusto/pinjansiemenpitsa kuumottelee mielessä.

   Mutta onpas teillä hyvät pitsat kotona sitten :)

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.