keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Goodness Gracious

Kirjoittelen tätä postausta Tukholman lähiössä, reilun parinkymmenen minuutin metromatkan päässä ytimestä. Tulin tänne tiistaina uudella Viking Gracella Turusta, ja täytyy myöntää että laiva, vaikka vain lyhyesti koettuna, oli kyllä huikea elämys. Tulen kyllä takaisinkin vielä samalla laivalla.

Näillä vesillä ei ole vähään aikaan vastaavaa luksusta päästy kokemaan. Mitään uutta ja ihmeellistä ei Ruotsinlaivoissa ole nähty sitten 90-luvun taitteen, jolloin Silja Linen Promenade-laivat olivat uusia. Grace pistää risteilykonseptin kokonaan uusiksi, ja kuten epäilinkin taannoisen Baltic Princess -risteilyn jälkeen, sinnehän ne Turun risteilyasiakkaat ovat kadonneet. Maanantai-illankin lähtö kun oli täpösen täynnä, ja laivan iltashown aikaan yökerho pakattuna. Kun laivasta nousee maihin aamulla puoli seitsemän, ei juhlittua tule ihmeemmin, mutta Gracelle pitää päästä kyllä ihan bilettämäänkin vielä.

Tästä voisi kirjoittaa vaikka kuinka pitkän pätkän, mutta antaa kuvien puhua puolestaan. Hauskin yksityiskohta kuitenkin on ympäri laivan vuorokauden aikaan vaihtuvat valoilla toteutetut väriteemat. Sisustukseen ei myöskään voi olla kiinnittämättä huomiota, sen verran moderni ja toisaalta sopivalla tavalla retro se on. Laivan julkisten tilojen sisustuksen on suunnitellut dSign Vertti Kivi & Co.


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Joo! Siis aivan mahtavaa, ja tarpeeks erilaisia baareja ja ravintoloita jokaiseen makuun.

   Poista
 2. Gracea pitää varmaan vielä joskus kokeilla, vaikka ruotsinlaivajuttuja muuten vierastan.. tai siis siellä pitää olla niin hälläväliäbailabailafiiliksellä ettei tosikaan, muuten iskee perustavanlaatuinen ahditus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuolla kyllä pääsee bailaan! Toinen hyvä syy laivalla on myös matkustaa satamasta satamaan :P

   Poista
  2. hell no että menen laivalla enää ikinä yli, se vasta kauheaa onkin :D paitsi jos piiloutuu hyttiin koko matkaksi ja toivoo että naapurihytissä ei ole känniurpoja. Lentokone ftw jos tukholmaan on mentävä. T: Mummo

   Poista
  3. Hahaha, mummo... pfft :D

   Mut joo, en mäkään känniääliöistä diggaa. Ja kyllä oli taas laivalla sellasta urpoo. Sitä ei oikein enää edes muista, kun on kulkenu pääasiassa Siljalla koko ikänsä ja siellä yleensä on siistimpi meno.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.