tiistai 5. helmikuuta 2013

Onnistuneita covereita

Vähänpä muistin, kun olen fiilistellyt tätä Delilahin 'Inside My Love'-biisiä. En nimittäin saanut päähäni sitä, että biisi onkin alun perin kuultu upeaäänisen liian nuorena kuolleen Minnie Ripertonin suusta jo 70-luvulla. Monelle, kuten itselle, tämän olisi viimeistään pitänyt tulla mieleen 'Jackie Brown'-elokuvasta. En kuitenkaan muistanut. Ihmettelin kyllä hiukan, kun tätä biisiä ei löytynyt Delilahin levyltä, mutta en jäänyt syytä sen enempää miettimään.

Mutta uuden version paremmuus on silti ihan selkeä. Vaikka vanhasta soulista pidänkin, on tunnelma Delilahin kappaleessa paljon lämpimämpi ja unenomaisen haaveileva. Se tulee ihon alle ja on ennen kaikkea moderni. Harvoin tulee vastaan uudelleenversiointi, joka on alkuperäistä parempi. Aiemmista tälläisistä harvinaisuuksista tulee äkkiseltään mieleen vain Guns 'n Rosesin Paul McCartney-laina 'Live and Let Die' sekä Pet Shop Boysin Elvis-cover 'Always On My Mind'. Tämäkin tietysti riippuu kuulijasta ja hänen fanitusasteestaan. Jos lukijoilla on hyviä esimerkkejä mielessään, jatkan mielelläni juttua tämän postauksen kommenttiosiossa.

Tässä vielä pari loistavaa versiointia joko suoraan Ripertonin kappaleista, tai mutkan kautta. Ensiksikin 'Les Fleurs' ja 4heron upea päivitys 2000-luvulle omalla kappaleellaan. Lisäksi 'Loving You' ja sitä lainannut yksi kaikkien aikojen ambientmusiikin mestariteoksia parinkymmenen vuoden takaa, joka nyt ei ole sinänsä minkäänlainen cover vaan ihan oma biisinsä. The Orbin 'A Huge Ever Growing Pulsating Brain That Rules From The Centre of the Ultraworld', kaksikymmentä minuuttia silkkaa hyvyyttä tärykalvoille. Näistä oikeastaan jokainen on alkuperäistä parempi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.