maanantai 18. helmikuuta 2013

Hyvän ruuan puolesta

Kaupungilla näytti melko hiljaiselta Ravintolapäivänä. Ainoastaan Tapakselaan sai jälleen jonottaa, sehän on jo ties kuinka monetta kertaa peräjälkeen saavuttanut suurta suosiota. Myös Klubin yläkerrassa Tampere Film Festivalin toimistolla järjestetty Crazy Asian Kitschen vaikutti kannattavalta yleisömäärän perusteella, istumapaikkaa sai odotella. Tapakselassa valitsin listalta lohinappeja, katkarapumakeja, pekoni-sipulipiirakan ja valkohomejuustoa mansikkahillolla. Crazy Kitschenissä vietnamilaiset kevätrullat yllättivät positiivisesti.

Näiden lisäksi napattiin Klubin edustalta mukaan vielä espanjalaisvaihto-oppilailta chorizotapakset ja mentiin Café Mosekseen (Mosesiin?), joka oli pystytetty tamperelaisen Mainostoimisto Moseksen tiloihin Koskikeskusta vastapäätä. Tämä paikka yllätti meidät totaalisen positiivisesti. Syömämme valkosuklaajuustokakku ylitti kaikkien aiempien Ravintolapäivien kaikki aiemmat makeat ruuat. Se oli myös yksi parhaista koskaan syömistäni kakkupaloista, ja pala riittoisa. Erityisesti lisäpisteitä näin visuaalisena ihmisenä toi mainostoimiston todella viihtyisä interiööri. Kuvia ei ikävä kyllä tullut räpsittyä, mutta tuolta toimiston nettisivulta näkee hieman puitteita.

Lauantaina tehtiin jo etukäteen kehumaani kasvispizzaa. Täytteinä oli punasipulia, paprikaa, kirsikkatomaattia, oliivia, rucolaa, pinjansiemeniä, goudaa, mozzarellaa ja Aura-juustoa. Lisäksi reunojen sisään käärittiin siivut cheddarsulatejuustoa. Vaikka itse kehunkin, niin pizzasta tuli mielettömän hyvää. Jälkkäriksi oli Pappagallon valkosuklaajäätelöä (maailman parasta) ja mansikoita. Ei oikein meillä toi kausi ole menossa, mutta onneksi Espanjasta saa oikein makeita yksilöitä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.