perjantai 30. toukokuuta 2014

Vanhankoulun elvytystä

Oijoijoi! Sarjassa jospa vain olisin bongannut tämänkin levyn aikaisemmin, olisi se ehdottomasti yltänyt itselläni viime vuoden parhaiden levyjen TOP 10:n.

Olin kyllä hyvin perillä muutamasta brittiläisen Chase & Statuksen hittibiisistä, kuten erityisesti tuosta aivan loistavasta 'Count On Me':stä, joka on varmasti paras esimerkki siitä, miten nykypäivän tuotantostandardeilla pystytään luomaan uudelleen 90-luvun alun äänimaailmaa uusiksi. Kyseinen biisi muutaman muunkin tämän duon kappaleen ohella on vain silkkaa parhautta. Juuri tätä saundia itsekin yritettiin vielä tuossa vajaa kymmenen vuotta sitten tuoda takaisin oman Nervous+Anxious projektin kautta. Useampia vinyylijulkaisuja, sekä pari omakustannetta ehdittiinkin julkaista, mutta ilmeisesti oltiin hieman liian ajoissa sen kanssa, ja koko revival homma jäi pienen, lähinnä englantilaisen harrastajaporukan kuriositeetiksi.

Myös Manix, eli Marc Clair, joka on yleisesti tunnetumpi 4 Hero kokoonpanosta, julkaisi viime vuonna revival -lätyn 'Living In The Past'. Mutta vaikka se mukava nostalgiamatka olikin omiin teinivuosiini, jolloin itsekin Manixia diggailin, niin ei se ihan vakuuttanut Chase & Statuksen tapaan. Tuo levy kun kuulosti juuri samalta, kuin se olisi kuulostanut vuonna 1992, eikä biiseissä ole tapahtunut minkäänlaista kehitystä.

Siinä mielessä herrat Milton & Kennard ovat tuoneet tuon ajan musiikin upeasti takaisin tanssilattioille, vaikka eivät olleetkaan mukana silloin ensiaallossa, tuomalla samat ideat uuden tekniikan avittamana nykypäivään. Bongasin tosiaan tämän levyn vasta pari viikkoa sitten, sillä en ollut edes ajatellut, että heiltä on täyspitkä tullut. Saati, että sen Spotifyssä pääsisi kuuntelemaan. Nyt olen kuunnellut sen läpi jo lähemmäs 10 kertaa.

Koko 'Brand New Machine' on kunnianosoitus 90-luvun brittiläiselle konemusiikille, ja sisältää monenlaisia elementtejä ja genrejä aina popimmasta housemusiikista 2-stepin breakbeatin ja drum'n'bassin kautta hiphopiin ja triphopiin. Eli eivät kaikki biisit läheskään ole samanlaisia kuin nämä YouTubesta valitsemani videot. Spotifyssä tarjolla on jälleen levyn Deluxe -versio, jossa on myöskin muutamia ekstraraitoja, lähinnä remiksejä. Tälläisissä nostalgiapärinöissä tämä levy toimii, ja todella väkevästi toimiikin!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.