maanantai 30. syyskuuta 2013

Taivaallista ruokaa

Ravintola-arviota pukkaa. Kävin nimittäin viime perjantaina Lahdessa syömässä jo etukäteen paljon kehuja saaneessa Taivaanranta Grill & Distilleryssä, ja voi taivas mikä nautinto se olikaan!

Makuun vaikuttaa varmasti paljon se, että raaka-aineisiin panostetaan, ja kaikki mitä voidaan, tehdään itse. Ravintolassa käytetään myös paljon oman panimon tuotteita, Taivaanranta nimittäin kuuluu Teerenpeli-ketjuun. Kellarissa sijaitsee viskitislaamo, jossa omat viskit valmistuvat tynnyreissä. Kellari on todella viihtyisä paikka, ja sen voi myös varata isomman ryhmän ruokailua varten.Menussa myös käytetään paljon kauden kasviksia ja tämä näkyi erityisesti omassa annoksessani. Itse skippasin alkupalat herkullinen jälkiruokalista mielessäni, ja otin annoksekseni ankanrintaa, pähkinävoissa paahdettuja kasviksia, tattimajoneesia ja timjamikastiketta.

Kuitenkin myös alkuruokalista vaikutti todella herkulliselta, ja esimerkiksi etanapannu oli lisukkeineen todella runsaan kokoinen. Sain myös maistaa paikan etanoita, ja kyllähän ne menivät kertaheitolla vähintään samalle tasolle 2h+k:n kanssa. Suussa sulavan herkullista.

Maistoin myös toiselta lautaselta (etikettivirhe, tiedän!) listan kruununjalokiveä, eli viskipippuripihviä. Siihen tulee grillattu härän sisäfileepihvi, kermaista mallasviskipippurikastiketta, Mustaleimalla gratinoitua uuniperunaa ja yrttipaahdettuja kauden kasviksia. Annoskateus lähestulkoon iski, niin taivaallista tuo viskinmakuinen kermakastike lihan kanssa oli, mutta onneksi oma annokseni oli niin loistava, että tuota ei ehtinyt jäädä murehtimaan. Ensi kerralla sitten...

Parhaiten mieleen jäivät kuitenkin jälkiruuat. Teerenpelin alkoholituotteet kuten viski ja makusiiderit näkyvät ja maistuvat myös useimmissa jälkiruuissa. Jäätelöt ja sorbetit tehdään paikan päällä itse, ja minttujäätelö todella maistui oikealta mintulta, ei siltä esanssilta minä minttujäätelö on totuttu tuntemaan.

Oma jälkiruokani vei kielen mennessään, ehdin jopa kehaista sen ehkä olleen paras koskaan syömäni ravintolajälkiruoka, kaikki kahvilakokemukset mukaan lukien. Arvoin ensin pitkään raikkaan ja marjaisen pannacottan välillä, mutta onneksi otin kuitenkin annoksen, johon kuului pala suklaatorttua, viskillä maustettua suklaafudgea, humalalla maustettua kirsikkahilloketta ja valkosuklaamoussea.

Rakastan kirsikkaa muutenkin, mutta yhdistettynä viskinmakuiseen toffeehen ja valkosuklaaseen, näiden makujen yhdistelmä todella räjäytti makuhermot. Kun tähän vielä lisää tuhdin suklaakakun, oli nautinto sen mukainen. Alkupala ja jälkiruokakin riittäisivät täällä täyttämään vatsan. Vahva suositus Taivaanrannalle, jos asut tai olet käymässä Lahdessa.
2 kommenttia:

 1. Mulla valuu kuola (siis jopa melkein kirjaimellisesti), kun katselen noita annoksia..
  Viihtyisän näköinen paikka, jännällä ja hyvällä tavalla "kodikas".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No äläpä. Vieläkin maiskuttelen täällä ;) Ravintola oli tosiaan viihtyisä, ei kovin suuri myöskään. Tietysti alakerta tuo tarvittaessa lisätilaa.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.