lauantai 15. kesäkuuta 2013

Aavemaista menoa

Tänään on Klubilla tarjolla perinteisen HTDJ-indiediskon ohessa melko kiinnostavaa livemusiikkia, nimittäin jo jonkinasteista underground-nostetta nauttivan helsinkiläisen Phantomin keikka. Itse kuulin koko bändistä vasta ensimmäistä kertaa pari viikkoa sitten tämän tapahtuman yhteydessä, ja tutustuin muutaman biisin verran enemmän. En osaa odottaa liveltä paljoakaan, mielestäni tälläinen musiikki ei ole parhaimmillaan kun se suuntautuu tanssilattialle, mutta yllätyksellehän on aina paikkansa. Ja kyllähän Klubilla sitten deejiiporukka pistää parastaan.

Eniten Phantomin musiikissa pidän kuitenkin Hanna Toivosen äänestä. Hänen ääniskaalansa ainakin vetoaa muhun vahvasti, ja toisaalta biisit ovat laadukkaita ja hyvin tuotettuja. Videotkin ovat upeita ja saundi kansainvälisen kuuloista konemusiikkia, muistuttaa ehkä hieman Gusgusia. Joten jos tälläinen putoilee, niin tsekkailkaapa alta. Soundcloudista löytyy vielä lisää biisejä.

Lisää aaveteemaa tarjoaa juhannuksena Tullin alueelle rakentuva kaupunkifestivaali Valtteri Festival. Tapahtuman nimi on peräisin Tullikamarilla tiettävästi asustelevasta Valtteri-kummituksesta. Virallisen perimätiedon mukaan Valtteri oli punakaartin 13-vuotias lapsisotilas, joka sai taisteluissa surmansa tullikamarin läheisyydessä. Lyhyt elämä jäi sen verran kesken, että Valtterin haamu jäi asumaan tullikamarille, missä häneen ja hänen kepposiinsa voi edelleen illan ja yön hämärinä tunteina törmätä.

Itselle juhannussuunnitelmat ovat vielä hiukan auki, enkä ole edes varma, olenko maisemissa tuolloin. Tarjolla on kuitenkin iso liuta ihan kiinnostavia bändejä ja artisteja, joskaan ei nyt mitään must-see juttuja. Valtterissa keikkailevista bändeistä, noi ska-bändit on molemmat uusia tuttavuuksia, ja olisi voinut olla kiva nähdä, mutta itseltä jäänee nyt väliin. Eniten olisi The Skintsin ja Skindredin lisäksi kiinnostanut Red Snapper, Eva & Manu, Nicole Willis ja Antero Lindgren. 22-pistepirkko tietenkin myös, mutta onneksi näin bändin juuri, ja toisaalta koska mukana on tuo torvisoittokunta, ei se nyt niin paljon sitten itseä kiinnostakaan. Päiväaikaan Tullinaukio täyttyy ilmaiskonserteistakin, joten ne kannattaa ainakin käydä katsomassa, jos kaupungissa on, eikä viitsi iltalippuihin sijoittaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.