sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Neljän seinän sisällä

Nyt on kaikki joulun tarpeet hankittu jotta herkuttelu ja mässäily voi alkaa. Kävin vielä kauppahallissa tekemässä viime hetken ostoksia, ja hakemassa samalla kaverin työpaikalta joululahjan.

Kehuin jo edellisessä postauksessa, että aion herkutella juustoilla jouluna. Ruokakaupasta tiensä jääkaappiin oli jo perjantaina löytänyt sinihomejuusto sekä brie, mutta kauppahallin Juustosopesta kävin vielä täydentämässä lajitelmaani muutamalla spesiaaliherkulla. Niistä myöhemmin lisää.

Alun perin olin pohdiskellut ostavani sekä kinkkua että savulohta jouluksi. Tapolan maalaispalvi on kuulunut perinteisesti mulla useaan jouluun, ainoastaan viime vuonna paistettiin itse kokonainen kinkku, mutta eihän se silti Tapolan veroista ollut.

Toisena vaihtoehtona kuitenkin mietin välimerellisempää lähestymistapaa tähän jouluun, siksi juustot ja meren antimet päätyivät ostoslistalle. Perjantaina ostin jo katkarapuja kaupasta, nyt Nygreniltä loputkin kalaherkut. Koska mulla on nyt jo enemmän kuin tarpeeksi syötävää yhdelle hengelle, jätin kinkun ostamatta kokonaan. Pakastimessa on mm. herneitä ja cocktailpiirakoita.Olin ajatellut pistäytyä samalla Armaksen pikaruokalassa, mutta paikka ei näin sunnuntaina ollut auki. Avoinna ollessaan se henkii täydellisen kutsuvana sellaista tunnelmaa, mitä toivoisin kauppahallista löytyvän enemmänkin. Lisää näitä upeita paikkoja ja kauppoja halliin kiitos. Ehkä murros on tapahtumassa jo pelkästään sukupolvien muutoksen vuoksi ja tulevaisuudessa tilanne muuttuu.

Kauppahallin henki on jotakin niin hienoa, ja ehkä senkin takia käyn siellä näin harvoin, jotta jokainen käynti olisi vastaavanlainen kokemus. Uusia yrityksiä on tullut tasaiseen tahtiin tietenkin surullisesti joidenkin perinteisten kustannuksella. Mm. Wigrenin konkurssiuhka ja palvelutiskin poistuminen hallista oli itselle yhden aikakauden loppu.Uusista mielenkiintoisista yrityksistä Armaksen ohella täytyy mainita The Salad Bar. Heillä on sekä ravintolapiste, jossa saa kasata mieluisensa salaatin useista eri vaihtoehdoista, sekä tuo erillinen myyntikoju, jossa on panostettu hedelmien ja vihannesten esillepanoon. Ennen kaikkea juuri tälläinen panostus tuotteisiin vetoaa itseen.

Oon ihmetellyt jo pitkään sitä että ei tarvitse lähteä eteläistä naapurimaata pidemmälle, kun esillepanoon on satsattu huimasti enemmän. Täällä markettien he-vi-osastojen läpimädät ja tiskiin runnotut hedelmälaatikot kun eivät liiemmin houkuttele.Eilisestä alkaen oon täällä seuraillu arkaa kissaneitiä, joka pääasiassa viettää aikaansa saunan ylimmällä lauteella, tai sängyn alla. Ei se silti muuten kovin arka ole, mutta mua ei ilmeisesti ole vielä omaksunut tarpeeksi turvalliseksi kaveriksi. Whiskasin Dentabitsit ja kalkkunaleikekin on maistunut, kunhan ne jättää neidille syötäväksi omalla ajalla, kädestä, eikä mun nähteni sovi maistella. Kyllä meistä varmaan vielä kaverit kuitenkin tulee :)Eilen kissaneiti sai olla illan ihan rauhassa ja tutustua asuntoon, sillä lähdin naapuriin saunomaan ja Hookiin syömään. En tiedä mikä eilisessä päivässä oli, oliko aistit taas terässä vai mikä, mutta siivet maistuivat paremmilta kuin ikuisuuksiin. Piti oikein kehaista tarjoilijallekin joka myös naureskeli että mitään muutoksia ruokiin ei kyllä ole tullut. Itse otin siipiä ja olutmarinoituja sipulirenkaita, huurteisen San Miguelin kanssa varsin taivaallista.Minä taidan pistää glögin lämpiämään, avata Disaronnon ja punaviinin, ja alkaa asentelemaan musiikkiohjelmia. Mietin josko saunoisin tänäänkin, mutta taidan malttaa vielä huomiseen, kun eilenkin jo tuli saunottua. Ehkä tuo saunatonttukin sitten tulee mukaan lauteille lämpimään :)

Kaikille mukavaa joulun valmistelua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.