maanantai 3. maaliskuuta 2014

Telakalla

Huh, olipa viikonloppu. Harvoin tulee ihan vain baarissa nykyisellään käytyä, mutta perjantaina lähdettiin juhlimaan kaverin kahden kuukauden tipattoman päättymistä heti puolilta öin Ruby and Fellasiin. Ja kun paikkaa ei liiemmin oltu etukäteen suunniteltu, tuli ihan yllätyksenä, että siellä oli livemusiikkiakin. Ants In The Pants oli vasta alottanut keikkansa, eikä missattu paljoa. Tuli hyviä irkkutyyppisiä kansanlauluja, mutta myös perinteisempiä rokkicovereita ja olut oli hyvää. Lauantaina näin mun luottoystäviä, käytiin syömässä ja entisen työkaverin tupareissa. Illalla matka jatkui vielä omalta osalta Café Europaan. Mutta takaisin lauantaipäivään...

On päässyt tosiaan käymään niin, että en oo koskaan syönyt Telakalla mitään listalta. Mulle se on aina ollut baari, terassi ja ennen kaikkea keikkapaikka, jossa on tullut käytyä lukemattomilla keikoilla. Kyllä mä joskus 10 vuotta sitten olen siellä syönyt, mutta kyseessä oli yksityistilaisuus yläkerrassa, jossa oli tarjolla noutopöytä. Siihen ei näitä ruokia mun mielestäni voi verrata, ja sen jälkeen varmasti moni asia on muuttunut.

Mutta niin muuttui myös ääni kellossa täällä, kun tuossa muutama viikko sitten huomasin, että siellä tarjoillaan lauantaisin erikoislounasta. Se on järkevä idea ihan yleiselläkin tasolla, enkä itsekään arkipäivisin sinne edes lounaalle pääsisi. Toki listakin on aivan eri, mutta tämähän käy!Lauantaisin tarjolla on burgereista sekä liha- että kasvisvaihtoehto sekä myöskin Tex Willer, joka ilmeisesti oli porsaanleike. Tämä tietysti sopii burgeripuristille, ja kun mahdollisuus vihdoin tarjoutui, sen myöskin tein.

Itse lähdin pelaamaan varman päälle, ja valitsin lihaversion. Falafelia mulla on kotonakin pakkasessa, ja pääseehän tuonne uudestaan. Ranskalaiset olivat perushyviä, ei tosin mitään tajuntaa räjäyttävää, eivätkä onnistuneet vieläkään järkyttämään Tampereen ykköspaikalla suvereenisti olevia O'Connellsin ranuja :) Mutta kylkeen tullut curryn makuinen coleslaw ja itse burgeri olivat kyllä todella hyviä.

Hampurilaispihvi maistui todella siltä, että se oli itse tehty, eikä tule pakkasesta. Lisäksi se maistui mahtavan savuiselta. Täytteet olivat muutenkin niin loistavia, että polte sitä falafelburgeria kohtaan vaan kasvaa. Telakan burgereita pitää päästä testaamaan pian uudelleenkin. 10 euroa tuosta annoksesta oli enemmän kuin kohdallaan, eikä sen normaalihintakaan muina päivinä ole kuin alle 13 euroa. Tietysti Telakka on myös paikkana viihtyisä, ja sain ihan erilaista perspektiiviä itsekin siihen noin päiväaikaan. En varmaankaan ole nimittäin päivällä käynyt siellä koskaan muuten kuin terassilla.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.