sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Aussie Bar Tampere

Aussie Bar tuli Tampereen katukuvaan ja avasi ovensa viime tiistaina. Viralliset avajaiset järjestetään kuitenkin nyt tulevana perjantaina. En tosin tiedä, onko siellä mitään erityistä silloin tarjolla.

Tuli käytyä heti tuoreeltaan testaamassa meno, ja sitä helpotti jälleen kerran voitto Facebookin kilpailussa. Arvasin oikein kysymykseen ja sain burgerin ilmaiseksi. Siis burgerin! Miten voi mennä näin oikeaan osoitteeseen voitto? :D Muutenkin Aussie Barin purilaislistalta löytyy useita todella herkullisen kuuloisia annoksia. Tämän kokemuksen perusteella taidan joutua kokeilemaan jotakin muutakin...

Erityiskiitosta baarille pitää antaa Snack Menusta. Jostain kumman syystä Suomessa, tai ainakaan Tampereella ei ole tajuttu, että ihmiset tykkäävät napostella baarissa muutakin kuin suolapähkinöitä. Ei tarvitse mennä kuin lahden ylitse Tallinnaan, että ruokaa tarjoavista pubeista on mahdollista saada listalta vaikka minkälaista pientä purtavaa. Lähimmäksi Tampereella on ehkä päässyt aiemmin Sticky Wingersin Dugout Bar, jonne on voinut tilata erikseen Stickyn listalta sormiruokaa pelin oheen. Tähän saumaan Aussie Barin konsepti sopii siis kuin nenä päähän. On sipsiä, nachoa, sipulirenkaita, mozzarella- ja jalapenotikkuja, ribsejä ja perunankuoria. Itse tilasin jo aiemmin, ennen ruokailua sipulirenkaat, ja ainakin ne olivat erittäin maukkaita, kuten myös niihin tullut dippikin.

Koska en ole bilehile, ei Aussie Bar tule itselleni jatkossakaan olemaan yökerhon korvike, vaan ruokapaikka ja keikkapaikka, joskus lätkämatsin katsomispaikkakin. Keskitynkin tässä postauksessa nimenomaan ruokapuoleen ja näiden edellä mainittujen ohella listalta löytyykin todella laaja valikoima monenlaista purtavaa. Turhahan pyörää on keksiä uudelleen, ja vaikka jokaisesta ravintola/baaripaikasta Tampereelta saa samantyyppistä ruokaa, niin erikoisuutena täällä on kengurunliha. Sitä saa nachojen kanssa, burgerissa, toasteissa, pitsassa ja salaatissa. Kokeile jos uskallat!

Testaushetkellä eilen sitä ei kuitenkaan ollut saatavilla, joten jouduin tyytymään palkintoburgerissani kahden yli 200 grammaisen naudanlihapihvin Aussie Bar Double Burgeriin. Maku lihassa oli todellakin kohdallaan, joskin annos oli aivan liian iso, ja ehkä olisin kaivannut enemmän jotakin raikasta väliin. Samoin dippi olisi ihan kiva lisuke, sillä purilaista vaivasi muutoin ehkä pieni kuivuus.

Toinen meistä tilasi Fish & Chipsit, jotka ovat kyllä ehdottomasti seuraavaksi omallakin ostoslistalla, ja siihen kun tuli vielä peräti kaksi dippiä. Nyt kun Ruby & Fellas ei enää tuota suosikkiannostani tarjoa, saa tämä rafla ansioitetusti ottaa rahani kun haluan kalaa ja ranuja. Ja millaisia ranuja täällä saakaan? Oli meinaan sen verran hyviä, että tämä mesta hyppäsi nyt niiden osalta kaupungin kakkoseksi heti O'Connellsin perään. Hopea ei ole kuitenkaan häpeä! Tosin myös täällä omenaviinietikkaa pitäisi ehdottomasti saada pöytään kalan kanssa.

Aivan tällä konseptilla ei täällä kuitenkaan vähään aikaan iltapaikkaa ole ollutkaan, kun Memphis samasta liiketilasta jo vuosia sitten lopetti. Tampereella on totuttu siihen, että ruoka syödään toisessa paikassa ja iltaa lähdetään viettämään toisaalle. Pientä hiomista ehkä on vielä syytä tehdä, mutta ihan kelpo arvosanoin toivotan Aussie Barin tervetulleeksi. En tiedä mistä johtui, ja tilanne voi tasoittua kyllä ajan saatossa, mutta mulla oli koko ajan sellainen fiilis että olisin ulkomailla enkä Tampereella. Tuskin se vain siitä yksin johtui että baarista kaikki tilataan englanniksi, sillä henkilökunta on oikeasti australialaista. Sen tiedän kuitenkin jo nyt, että tästä tulee muodostumaan yksi niistä harvoista juottoloista missä istun mielelläni iltaa.
4 kommenttia:

 1. Törkeen kovalla soi joka paikassa musa, edes taimmaisessa kulmassa ei päässyt mökää karkuun. Sitäpaitsi kolmevitosena oli ihan fossiili siellä. Muuten ihan jees.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ollut siellä Clubin puolella. Se aukes vasta kun odoteltiin sellaista paikkaa, missä mahtui syömään. Se on kieltämättä pieni miinus, että ruokapöytiä ei oo tarpeeksi. Ne lankut mitä ikkunalla on, on aika kapeita.

   Poista
 2. Onko k18 vai pääseekö sinne myös syömään jos ei ole täysikäinen ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En muuten osaa ihan satavarmaksi tähän vastata, koska tietoa ei nettisivuilta löydy. Mutta koska kyseessä on kuitenkin enemmän baari kuin ruokapaikka, niin luultavasti ikäraja on myös päivällä tuo sama, vaikka menisi vain syömään.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.