torstai 6. maaliskuuta 2014

Liian totta ollakseen hyvää?

Eilen näkemäni A Story for the Modlins oli todella kiehtova, ja mielenkiintoisella tavalla toteutettu, eläväinen tarina, jossa tekniikka ja kerronta kulkivat hienosti käsi kädessä. Suosittelen sen katsomaan. Sen sijaan odottamani Yaderni Wydhody jätti hieman kylmäksi. Samassa slotissa nähtiin kuitenkin muitakin mieliinpainuvia teoksia. Mm. hetkittäin jopa ällöttävä, lyhyistä elokuvaklipeistä koostettu Christoph Girardetin ja Matthias Mullerin Cut, sekä Jochen Kuhnin Sonntag 3, joka oli toteutettu erikoisella stillkuva-animaatiotekniikalla.

Tässä on vierähtänyt jo miltei pari viikkoa, kun mainostin Cymbalsin tuoreinta levyä, joka ilmestyi tammikuun lopussa. Samoihin aikoihin ilmestyi myös Dum Dum Girlsin viimeisin lätty, jonka toinen yhdistävä tekijä on se, että sekin on tekijöidensä kolmas albumi. On vain ollut niin paljon muuta tähdellisempää, että en ole tätäkään postausta saanut aiemmin ulos.

'Too True' on erittäin tarttuvaa ja pääosin reipasta, reilusti rosoista ja amerikkalaisen kuuloista tyttörokkia. Valtaosa levyn biiseistä on aivan loistavaa hittimateriaalia, joskin omiksi suosikeiksini ovat muodostuneet noista nopeampitempoisemmista raidoista 'Cult of Love', 'Rimbaud Eyes' ja 'Too True To Be Good' sekä rauhallisemmista 'Under These Hands', 'Trouble Is My Name' ja 'Are You Okay?'.

Dum Dum Girls levyttää kulttilafka Sub Popille, ja halusin tämän tuoda esiin ihan vain sen vuoksi, että kotimainen synkistelijä ja Lost In Musicin vakiovieras Mirel Wagner teki juuri hiljattain levytyssopimuksen kyseisen labelin kanssa. Melkoista, ensimmäinen "suomalainen" Sub Popilla.

Ja samalle levy-yhtiölle levyttää tämä toinenkin artisti. Yllätyin nimittäin vallan, kun bongasin sattumalta tällä viikolla tuon The Afghan Whigsin uuden musiikkivideon. 16 vuotta on kulunut edellisestä levystä, ja uutta on ilmeisesti tänä vuonna luvassa.

Bändin musiikki ei koskaan silloin 90-luvulla oikein iskenyt muhun, mutta nyt tämä uusi biisi on semmoista aikuisrockia, että pakkohan siitä on näin aikuisena digata. Puristit ovat varmasti kanssani eri mieltä, nyt on poppia jne. mutta hyvä biisi on hyvä. Fuck else.

Myös Flow Festival julkisti juuri ensimmäiset artistikiinnityksensä. Die Antwoord, Outkast, The National, Kavinsky, Bonobo ja monen monta muuta. Se siitä sitten, että tuota tänäkään vuonna voisi missata :)

Mutta tämän postauksen piti olla omistettu Dee Dee Pennylle ja kumppaneille, lisäsin vain tuon 'Algiersin' tähän jälkikäteen, joten nauttikaapa levystä. Se löytyy tietenkin Spotifystä. Liian hyvää ollakseen totta? Eiku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.