keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Kunnon Vegemestaan vetää

Vegemesta on palannut! Eikä pelkästään Tampereelle, vaan muutamaan muuhunkin kaupunkiin on joko jo saatu toimipisteet pystyyn, tai ainakin sellaisia kaavaillaan. Tampereen ravintola aukesi juuri sopivasti lomaviikolleni, joten kävin testaamassa sen vielä juuri ennen juhannusta.

Tilat löytyivät kätevästi aiemmin samalla paikalla toimineen La Fondan (jossa en harmillisesti koskaan ehtinyt käymään) tyhjäksi jättämästä kolosta Puutarhakadulla. Sijainti ainakin on parempi, kuin aiemmin Satamakadulla. Vaikka tämäkin on sen kriittisen parin korttelin päästä Hämeenkadusta, jonka jälkeen Tampereen keskusta usein kuolee, on alueella enemmän jatkuvaa läpikulkua kuin toisella puolella pääkatua. Ja kanta-asiakkaista sekä erityisesti kasvissyöjistähän Vegemestan suosio ennenkin on muodostunut, joten toivon kovasti, että kasvisruualle omistautuneet pikaruuan ystävät, mikseivät muutkin, löytävät paikan.

Avajaistarjouksena heillä oli Piraattiburgeri, jossa sämpylän väliin tulee rehti määrä täytteitä: vegaaninen soijapihvi, juustoa, tomaattia, salaattia, maustekurkkua, tuoretta valkosipulia, paahdettua sipulia, chiliä, sinappia, ketsuppia ja Ayvar-munakoisopaprikakastiketta. Varsinaiseen listan mukaiseen Piraattiin® tulee savujuusto, eli käsittääkseni Kipparia, mutta sain vaihtaa sen toivomuksesta halloumiin, josta pidän aivan äärimmäisen paljon kasvishampurilaisen täytteenä. Myös varsinainen Halloumi-burger listalta löytyy.

Ja aivan huikean hyvähän tuo burgeri olikin. Valehtelisin jos väittäisin, että olisin syönyt parempaa kasvisburgeria jossakin toisessa ravintolassa. Tietenkin tälläisenä purilaisfanaatikkona teen edelleen kotikeittiössäni myös paremman kasvisversion, mutta Vegemesta tulee hyvänä kakkosena, ja eihän mun keittiööni ihan kuka tahansa pääse herkuttelemaan ;) Tuolta saa muuten ruokansa kylkeen myös bataattiranskalaisia tavallisten lankkuperunoiden sijasta, mutta niitä en itse kokeillut. Mutta jos kasvisruoka kiinnostaa tai kuuluu olennaisena osana ruokavalioosi, suosittelen vahvasti menemään Puutarhakadulle nautiskelemaan.

Ja huomionarvoista on myös se, että kun olin vasta kehunut alkukuusta Helsingin Good Life Coffeessa nauttimaani Fentiman'sia, niitä saa myös Vegemestasta. Yhden pullon hinta tosin oli enemmän, kuin tuon tarjousburgerin, mutta kyseessähän on erikoistuote, eikä juomapuoli olekaan ravintolan ydinliiketoimintaa. Mutta myös konsepti varmasti vielä hioituu, ja tarjolla on paljon muitakin juomavaihtoehtoja jokaisen budjetille.

Viime viikolla toiminta oli luonnollisesti vielä lähtökuopissaan ja myöskään ihan kaikkea listan ruokia ei vielä ollut saatavilla. Concept manager Robert Ramstedtin mukaan kuitenkin nyt saatavilla pitäisi olla jo enemmän vaihtoehtoja, kuten huippusuosittua seitania. Täytyy itsekin palata jonkun ajan päästä maistamaan muutakin.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.