lauantai 28. kesäkuuta 2014

Aaltojen Suomi

Kuten lupailin jo taannoisen YLE-postauksen yhteydessä, tässä tulee vielä lisää hienoja vanhoja suomalaisia kuvia. Tällä kertaa liikutaan lähempänä omaa mukavuusaluettani, merta ja matkailua. Kyseessä on nimittäin Suomen merimuseon omalle Flickr -sivulleen lataamia vanhoja valokuvia!

Aivan yhtä upeita, kuin nuo Yleisradion, eivät kaikki kuvat ole, mutta etenkin noissa 1900-luvun alkupään otoksissa on sellaista ajankuvaa, joka hämmästytti erityisesti itseäni. Vaikka olin lukenut erinäisiä laivamatkustuksen historiikkejä, en edes kuvitellut näillä vesillä liikkuneen näin upeita aluksia, joissa ensimmäisen luokan tilat olisivat olleet melkein yhtä hulppeita kuin vaikkapa Titanicissa. Erityisesti s/s Arcturus, s/s Titania ja s/s Polaris I ovat varmasti olleet melkoista luksusta jopa sen ajan rikkaille. Näiden vanhojen laivojen salongit, kannet ja hyttikäytävät henkivät sellaista klassismia, että ne vetoavat varsinkin omaan historiannälkääni.

On myös hauskaa että Suomea on mainostettu ulkomailla, olisiko kuvan perusteella Englannissa jo tuolloin termillä "Off the beaten track", kuten näkyy yhdessä näistä valitsemistani kuvista.
2 kommenttia:

  1. Upeita kuvia! Joskus aikakone olisi kiva juttu. Oikeastaan aika useinkin. :) Onneksi on valokuvia joita ihmetellä ja ihastella.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi on! Hirmu vähän vai tähän asti olen tosiaan tälläisiin suomalaisiin vanhoihin valokuviin törmännyt. Kyllähän Facebookissakin tulee monia historiantäyteisiä ryhmiä seurattua, mutta tarkoitan nyt laadukkaita kuvia.

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.