lauantai 22. helmikuuta 2014

Oksia ja puita

Syksyn ja talven vuosipuolikas on musiikillisesti vahvaa aikaa Tampereella. Pimeän ajan käynnistää ensin Monsters of Pop syyskuussa, ja sen jälkeen kuukauden päästä tulee Lost In Music. Välissä on vähän taukoa, mutta talven sydämeen iskee Valoa Festival. Hyviä keikkoja täällä pääsee takuuvarmasti kokemaan edellämainituilla festareilla, mutta onneksi toisinaan muulloinkin. Tänään on se päivä.

Luvassa on nimittäin yksi parhaita kotimaisen indiemusiikin keikkaspektaakkeleita pitkään aikaan, kun molemmat alkuvuodesta uudet levynsä julkaisseet Soliti Musicin artistit, Black Twig ja Delay Trees saapuvat Telakalle. Vielä kun samaan pakettiin oltaisiin saatu Big Wave Riders, olisin kussut hunajaa. Liput on jo haettu ennakkoon ihan varmuuden vuoksi, joten ei muuta kuin iltaa odottamaan.

Mitä hyviin kaupunkifestareihin ja keikkoihin tulee, mielestäni niitä saisi olla täällä kuitenkin enemmänkin. Mitä lähemmäs kesää tullaan, Tampere kuolee ja populaarimusiikki vie kaiken huomion. Toki täällä on järjestetty viime vuosina YleXpoppia, Tammerfest ja Blockfest kuuluvat jokaiseen kesään, mutta itse kaipaisin aiemmin mainittuja monipuolisempia tapahtumia myös valoisalle ajalle. Valtteri Festival, joka järjestetään tänäkin juhannuksena, ja jota kävin ohimennen vilkaisemassa viime vuonna, tietysti tulee keskelle kesää uutena vaihtoehtona, mutta ei aivan tarjoa sitä, mitä minä ajan takaa.

Ymmärrän myös, että keskikesälle festaritarjontaa ei Suomeen enempää mahtuisikaan ilman, että sen järjestäminen olisi taloudellisesti liian iso riski. Suuria tapahtumia on jo ihan tarpeeksi, mutta esimerkiksi toukokuussa niitä ei vielä ole. Se olisi mukavaa aikaa festaroida esimerkiksi Monsters of Popin tapaan!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.