lauantai 25. tammikuuta 2014

Lapinniemen Ansari

Samalla kun kävin kuvailemassa viikko sitten lauantaina Rauhaniemessä, poikkesin kahvittelemassa myös Lapinniemessä, joka on aivan lähietäisyydellä kansankylpylästä.

Sain nimittäin vinkin jo toista kuukautta sitten, että sinne, yhteen niistä harvoista jäljellä olevista vanhan ajan tehdasmiljöistä on tullut uutta puhtia. Keskellä nykyistä asuin- ja kylpyläaluetta, vanhassa kasvihuoneessa sijaitsi aiemmin pieni erikoisuus, Pub Vinyyli, jossa oli aktiivista musiikkitoimintaa.

Itse en siellä käynyt kuin kerran, mutta ajatus oli silti hauska. Viime talvena Aamulehti uutisoi kuitenkin, että pubin vuokrasopimusta ei ole jatkettu, ja toiminta loppuu. Rakennus itsessään oli erityisen kaunis, eikä se ehkä pubitoimintaan parhaiten sopinutkaan. Sen sijaan tilalle on nyt avattu uusi kahvila ja sisustusputiikki Lapinniemen Ansari. Paikkaa pyörittävät kangasalaisen Marjamäen Pajutilan omistajat

Sijainnillehan ei mitään mahda, hieman syrjässä se keskustasta väistämättäkin on. Ja siinä onkin se suurin syy, miksi siellä ei aiemminkaan tullut enempää aikaa vietettyä. Mutta viereen pääsee kuitenkin bussilla, joten päätin heti kun sopiva kuvauksellinen päivä sattui kohdalle, lähteä testaamaan tätä kahvilaa. Sitä hetkeä tosin sai tovin odotella, sillä halusin käydä täällä nimenomaan joko aurinkoisena, tai kunnon lumisena talvipäivänä. Kuten Rauhaniemi-postauksessa totesin, niin nyt siis vasta tuli sellainen ajankohta, että pääsin käymään paikan päällä.

Ja onneksi menin. Kahvila oli aivan hirmuisen sympaattinen paikka, juuri sellainen, missä viihdyn. Tiloja on peräti kaksi, molemmat eri tavalla sisustettuja, mutta en harmi kyllä päässyt ottamaan kuvia toisesta yksityistilaisuuden vuoksi. Myös tarjonta oli todella monipuolista ja maistuvaa. Tarjolla oli monenlaisia suolaisia piirakoita ja täytettyjä leivonnaisia, ja noita suussa sulavia amerikkalaistyylisiä kakkuja. Aika pitkälti samanlaisia kuin Daddy's Dinerin Cake Barissa Koskikeskuksessa, nyt vain myös miljöö on moninverroin viihtyisämpi.Vaikka ovet ovat olleet jo avoinna parin kuukauden ajan, virallisesti Ansari aukeaa kuulemma nyt helmikuun alusta. Paikkaan on tulossa paljon myös musiikki-iltoja, erityisesti tiistaisin ja torstaisin jamitellaan. Tiistaisin tosin haitarin tahtiin, joka takaa tietysti sen, että itse pysyn silloin toisaalla :)

Mutta rokkiakin on tiettävästi luvassa. Näin ollen Pub Vinyylin perintö tavallaan elää edelleen Lapinniemen vanhassa kasvihuoneessa. Myöskin anniskeluoikeudet ovat tulollaan ja kesää vasten tarkoitus onkin avata käyttöön tuo huikea terassi, joka nyt oli vielä lumen peitossa. Kahvilan lähiympäristö on kuitenkin viihtyisä, vaikka taustalla on rumia elementtikerrostaloja, ja voin kuvitella ensi kesänä viihtyväni tällä terassilla kerran jos toisenkin.18 kommenttia:

 1. Onpa mukavan näköinen paikka, pitääkin joskus varta vasten lähteä käymään tuolla!

  VastaaPoista
 2. Tosiaan oikein mukavan näköinen paikka. Mikäli Tampereelle eksyn joku kaunis päivä, pitää ehdottomasti testata tuota paikkaa :)

  VastaaPoista
 3. Varmasti olen mielessäni liioitellut sijainnin hankaluutta. Oikeasti esimerkiksi pyörällä polkaisee keskustasta varmasti 10 minuutissa tuonne kesäaikaan. Eikä se bussimatkakaan paljon kauempaa kestä.

  Kunhan vain terassikausi aukeaa, niin viimeistään olen uudelleen tuolla! :) Todennäköisesti jo aiemminkin.

  VastaaPoista
 4. Mä kävin kerran Vinyylissä joskus muutamia vuosia sitten ja sitä ennen olleessa baarissa. Katoin ensin kuvia ja katsoin, että onpa tutun näköinen paikka. Piti sitten perehtyä tekstiin ja tosiaan tuli mieleen, että olen käynyt tuolla aikaisemminkin :). Tuo uusi paikka vaikuttaa todella viihtyisältä ja pitää päästä käymään tuolla seuraavan kerran, kun Tampereella piipahdan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se kyllä oli, ja vitsi että oli hyvää kakkua, suolaisetkin houkuttelee, ehkä pitää ensi kerralla vetää koko setti :)

   Mä en edes muista aikaa ennen Vinyyliä O:)

   Poista
 5. Mä olin kans tsekkaamassa Ansarin uutta tulemista tällä viikolla, kun äite sitä niin hehkutti. Muistan muksumpana istuneeni siellä useempaankin otteeseen, kun se oli vielä ravintola :) Ihana paikka <3 Aurinkoisena päivänä ihan mieletön lasikattoineen. Varmasti meen uudestaan, nimenomaan kesällä terdelle. Siinä voi olla hienoo käydä teekupillisella ennen järvelle lähtöä <3 Aaah, olis jo kesä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli se on ollut ravintolakin. Mulla on jotenkin se historia ton osalta aika hataralla... mutta todellakin kiva, toivottavasti ensi kerralla pääsis sinne toisellekin puolelle. Mitäs söit?

   Ja todellakin, tulis kesä!

   Poista
  2. Pienellä viiveellä vastaan, että söin semmosen sitruunaisen juustokakun palan, noms!

   Joo, siis se oli rafla joskus ysärinä, kun oon ollu ihan muksu! En ollu itseasiassa käyny tuolla sitten 90-luvun alun, hah :D Hienosti vierähtäny joku 20 vuotta välissä. Huh. Onks musta tullu vanha..? Aikuiseks en ainakaan kasva.

   Poista
  3. Jippii! Ei kannatakkaan kasvaa :D

   Oijoi, juustokakku. Syön kyllä ens kerralla varmana juustokakun!

   Poista
 6. Niin,aiempaan ylläpitäjän kommenttiin viitaten etteikö tila olisi sopinut ravintola toimintaan,kyllähän tila sopi ravintolan/pubin pyörittämiseen loistavasti,Siitä käsittääkseni kertoon Pub Vinyylin loistavat sijoitukset monissa erilaisissa ravintola äänestyksisä ja arvosteluissa usean vuoden ajalta.Vinyyli oli meidän paikallis asukkaiden olohuone ja sosiaalinen henkireikä päivittäin.Kahvila toiminta on ihan jees,mutta kun jamit, tai hanurilla säestetty ns.elävän musiikin ilta alkaa klo 17.00, ei se kyllä välttämättä työtä tekevälle maksukykyiselle asiakkaalle ole se optimi aika mennä jameihin.Toki jos tarkoituksena on kosiskella eläkeläisiä asiakkaiksi, ajankohta päivittäisiin aktiviteetteihin on loistava.Toki liike-elämän edustajana mietin että, teen tai kahvin katteet on toki loistavat mutta, volyymit ehkä estävät kannattavuuden.No,eiköhän routa porsaan kotiin aja ja toiminta muuttuu jossain vaiheessa myös meitä maksuvalmiita asiakkaita suosivaksia.Pubia me paikalliset kuitenkin tänne kaivataan ja sellainen tänne myöskin tulee ,me juodaan kahvit kotona ja tuopin äärellä vaihdetaan kuulumiset ystävien kesken.Juurikin n.15 hengen seurueella olimme menossa käymään tutustumiskäynnillä,mutta ei ollut auki ei.Klo 20 sulkemisaika ei ehkä edelleenkään palvele kuin eläkeläisiä..sillähän se bisnes pyörii,eikö ? Näkeekö kahvila Ansari ensi joulun? villi veikkaus , EI jos kysymys on liiketoiminnasta, eikä jonkun varakkaan harrastuksesta. Katsellaan ja kuunnellaan kevättä ja odotellaan kakkuja Ranskasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen jos sait tekstistä sellaisen käsityksen, että en olisi pitänyt tilaa sopivana ravintolatoimintaan. En kyseenalaista aiempaa toimintaa, mutta koska tälläiseen ratkaisuun päädyttiin, ja tietääkseni nykyisillä kahvilan pitäjillä ei ole pubin sulkemisen kanssa mitään tekemistä, on hienoa että tälläistä toimintaakin sentään on.

   Ainoastaan kirjoitin siitä, että sinne ei tullut täältä toiselta puolelta kaupunkia niin helposti lähdettyä, sijainnin vuoksi. Ja kuten tässäkin itse kommentillasi todistat, se palveli varmasti hienosti lähikuppilana teitä.

   Ymmärrän huolen noista aukioloajoista, mutta kunhan ne alkoholinmyyntioikeudet tulevat, ymmärsin ainakin kesällä aukiolojen pidentyvän. Voin olla väärässä, kuulopuheita.

   Hieno paikka jokatapauksessa ja varmasti terassi kiinnostaa kesällä.

   Poista
 7. Tämähän vaikuttaa enemmän maksetulta mainokselta kuin blogikirjoitukselta. Mutta kuitenkin...

  "Mutta rokkiakin on tiettävästi luvassa. Näin ollen Pub Vinyylin perintö tavallaan elää edelleen Lapinniemen vanhassa kasvihuoneessa. Myöskin anniskeluoikeudet ovat tulollaan ja kesää vasten tarkoitus onkin avata käyttöön tuo huikea terassi, joka nyt oli vielä lumen peitossa."

  Suunta ihan oikea, toivottavasti seuraavat vappubileet saadaan jo pitää terassilla. Tuotevalikoima, aukioloajat ja hinnat vain kohdalleen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi vain, että itsenäiset bloggarit harvoin saavat mitään ilmaiseksi :) Ihan kyllä itse maksoin ostokseni.

   Sen sijaan mainostan mielelläni ja vapaaehtoisesti niitä asioita täällä, jotka koen todella kiinnostavan. Itsenäisyys kuitenkin mahdollistaa myös sen, että minua ei voi taivutella mainostamaan mitään sellaista mikä ei itseäni kiinnosta, vaikka ne kakkukahvit maksaisikin puolestani.

   Poista
 8. Jos et ole käynyt Vinyylissä ja kokenut paikan ja sitä pyörittäneen henkilön luomaa Vinyyli-tunnelmaa ja alueen päivittäin paikan kokemaa olohuoneemme fiilistä, et voi sanoa, että 'et kaipaa aikaa'... Vinyyli oli paikka, jossa pysähdyttiin arki-iltana töistä tullessa yhdellä tai kahdella... Tavattiin naapureita ja vaihdettiin kuulumisia. Viikonloppuisin istuttiin joskus valomerkkiin... Se puuttuu paikallisasukkailts nyt. Nimimerkillä 'odotimme yhtä suolapalan lämmittämistä yli 40 minuuttia nyky Ansarissa' siis tunti meni nytkin, mutta eipä ollut mikään mukava rentouttava kokemus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän hankalaa, kun en tiedä, vastaanko samalle kommentoijalle, vai oletko eri henkilö kuin aiempien kommenttien jättäjä. En kyllä ole myöskään kirjoittanut, että en kaipaa entistä Pub Vinyylin aikaa. Miten voisinkaan yhden kerran kokemuksella?

   Jos taas kirjoittajia on useampia, niin vaikuttaa, että teillä on siellä Lapinniemessä melkoinen lynkkausmieliala uutta yrittäjää kohtaan. Itse riippumattomana osapuolena suosittelisin jättämään palautetta suoraan Ansarille, tätä kautta se tuskin kuitenkaan menee perille :)

   Itse pidin paikasta, eikä mitään moitittavaa kyllä ollut, toisaalta ei ole tarpeeksi tarttumapintaa verrata aiempaan. Mutta henkilökohtainen mielipiteeni on, että parannusta on tapahtunut.

   Poista
 9. muuten nyt meitä on 3 anonyymiä... itse tiedän ensimmäisen aloittaneen... toinen anonyymi on itselle vielä kysymysmerkki ja tuo kolmas on omani... siis ensimmäinen 'Anonyymi' ei ollut yksin.

  VastaaPoista
 10. Pakko vielä jatkaa... siis se kolmas Anonyymi... Ensinnäkin kun avasit keskustelun, ajattelin että tähän voi oikeasti kertoa omia(kin) tuntemuksiani asiaan liittyen. Toiseksi: mistään 'lynkkaus'mentaliteetista ei kai ole kyse, jos ilmaisee oman mielipiteensä Ansanrissa saamastaan kyseenalaisesta palvelusta, mikä on kai myös riippumaton mielipide omasta kokemuksesta, kun oikeasti sai odottaa mikro?lämmitettyä piirakkaa sen 40 minuuttia ollessaan yksi silloin paikalla olleesta neljästä maksavasta asiakkaasta. Kolmanneksi: kuvien perusteella sinäkin olet saanut privaattipalvelua... käyhän tarkistamassa tilanne viikon jokaisena päivänä ja kerro mitä mieltä olet silloin. Viittaan ensimmäiseen 'Anonymos' henkilöön: kiva, kun on varaa harrastaa ja ei ole taloudellisesti riippuvainen siitä, että kassakin kilahtaa. Laske itse montako kahvi+leivos annosta yhteensä noin 10 e/annos pitää päivän aikana myydä, että vuokra, palkat, raaka-aineet ja muut kulut tulee katettua. Niitä ei kateta tarjoamalla 10 euron keittolounailta siinä sivussa. Yksi ihminen ei vain voi juoda kahvia ja syödä kakkuja/keittolounaita määräänsä enempää. No... odotellaan, että Ansarin liikeidea täsmentyy (kommenttina siihen, että palaute pitää antaa Ansarille: paikalliset ovat viestittäneet asiaa suoraan yrittäjille alusta alkaen, mutta henkilökohtaisesti kuulin yrittäjän kertoneet täysin päinvastaista) ja alkaa tuottaa heidänkin kassaan jotakin.... tai kun harrastustoiminta tulee liian kalliiksi nykyisille yrittäjille, paikalliset asukkaat saavat jälleen sitä, mitä alueelta tällä hetkellä puuttuu - ei liiketoimintaa pyörittävien 'tyrkky'tavaramyyntiä kahvilla ja kakulla höystettynä vaan yrittäjän, joka ymmärtää, mitä alueella tarvitaan: paikka, jossa voi istahtaa alas, tavata tuttuja ja nauttia sen yhden tai kaksi... Ja nauttia uskomattoman upeasta arkkitehtorisesta rakennuksesta kirsikkana päälle kaupungin parhaasta aurinkoterassista. PS itse en ostaisi tyynyjä, joissa on hintalappu & jotka ovat asiakkaiden istuttavana siellä rakennuksen viihtyisämmällä puolella...PPS palaute siis on annettu yrittäjille ja tämä kommentti siksi, että tällainen aihe on blogissasi on avattu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toki asiallista palautetta saa antaa, minullekin :)

   Mutta minkään asian mustamaalaaminen ei kuulu myöskään tänne, joten siksi joutuu hieman harkitsemaan mitä julkaisee.

   Tarkennan vielä aluksi kirjoittamaani kohtaa, oli se nyt sitten vastauksena kaikille tai yhdelle, että mieluummin itse istun viihtyisässä kahvilassa kuin baarissa ja sen vuoksi mainitsin että miljöö ja idylli sopii paremmin kahvilatoimintaan.

   Ymmärrän että pubin puuttuminen asuinalueella on harmillista, mutta aivan tyhjän päälle tässä ei sentään ole jääty, onhan kylpylällä ympäri vuoden toimiva anniskeluravintola (useita?) ja kesäisin aivan mainio satamaterassi josta on mukava katsella Näsijärvelle.

   En aio Ansarissakaan käydä pelkästään, yritän kokea mahdollisimman paljon erilaisia asioita ja nauttia niistä itse, sekä kertoa hyvistä kokemuksistani muillekin. Erityisesti Tampereeseenhan nämä kokemukseni painottuvat.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.