torstai 16. lokakuuta 2014

Vapaapäivä Tammelassa

Viikon kuviot muuttuivat yllättäen, ja mulle tulikin enemmän vapaa-aikaa, mitä suunnitelmiin kuului. Tämä tarjosi tietysti mahdollisuuden käydä ulkona lounaalla, mikä ei normaalisti töissä ollessa onnistu lainkaan.

Suuntasin siis tiistaina jalkani kohti Tammelaa, ja malesialaista Ravintola Borneota, jota niin moni tuttavapiirissä oli jo pitkään kehunut, mutta jossa en ollut silti ehtinyt aiemmin käydä. Borneo on pieni paikka, joka sijaitsee aivan Tammelantorin etelälaidalla Ilmarinkadun varressa. Lounasaikaan siellä on tarjolla buffet, muulloin á la carte ja ainakin juuri tuolloin asiakkaita riitti jokaiseen pöytään. Hetki jouduttiin jopa omaa paikkaamme odottelemaan.

Noutopöydässä oli salaattia, kahta erilaista riisiä, kahta eri kanaruokaa, tofu- ja kasvisvaihtoehto, sekä naudan- että porsaanlihakastiketta. Maistoin näistä kaikkia muita, paitsi kasvista, sillä ihastuin erityisesti juuri kanaruokiin ja makeaan porsaanlihaan, hain vielä santsilautasenkin. Vaan olihan todellakin aivan fantastista. En myöskään ollut aiemmin maistanut malesialaista ruokaa, ja kokemukseni rajoittuivatkin Aasian osalta japanilaisen lisäksi intialaiseen, kiinalaiseen, nepalilaiseen ja thaimaalaiseen keittiöön. Ruoka muistutti makumaailmaltaan kaikkein eniten juuri thaimaalaista, sillä erotuksella, että se oli todella paljon maukkaampaa, mitä täällä ravintoloista saamani thai-ruoka. Tänne menen uudelleen heti, kun tilaisuus tarjoutuu. Toivottavasti pian.

Ja kun kerran aivan nurkilla olin, menin lounaan jälkeen vilkaisemaan vieren tulevan Kissakahvila Purnauskisin sijaintia. En tiedä, onko avaaminen viivästynyt, vai oliko tarkoitus, että se aukeaa näin myöhään, mutta viimein marraskuun alussa paikan pitäisi aueta. Parin viikon päästä perjantaina 31.10 järjestetään viereisessä puistossa etukäteen ilmainen Purnauskis Carneval, jonka tarkoitus on houkutella paikalle tulevia asiakkaita, ja esitellä kahvilan toimintaa. Tuolloin puistossa esiintyy myös erilaisia performanssi-, kuten tulitaiteilijoita, luvassa on myös live- ja deejiivetoista musiikkia, mm. Juju. Mukana tapahtumassa on tietysti Kissojen suojelu Kisu ry, joka toimii läheisessä yhteistyössä myös aukeavan kahvilan kanssa.

Tarkemmin ottaen syy käydä katsastamassa nurkkia oli kuitenkin viereisen liiketilan Kätkö Vintage, jossa käyminen oli edelleen venähtänyt tänne saakka. Kävin katsastamassa tietysti, mitä tuoreita löytöjä Henkka oli tehnyt, rupateltiin pitkät tovit Tampereen ruoka- ja kulttuuriskenestä ja tarttuipa sieltä mukaan yksi autenttinen 90-luvun farkkupaita, by Lee Cooper. Kuten mainitsin loppukesän Designtori -postauksen yhteydessä, Purnauskiksen sisäänkäynti tapahtuu jatkossa samasta ulko-ovesta, kuin Kätkönkin, vain tuulikaapista käynti on eri liiketilaan, ja toivonkin, että kissakahvilan asiakkaista osa löytää myös tämän huikean vintageliikkeen. Siitä se ei ainakaan ole kiinni, että näyttääkö paikka houkuttavalta. Sen verran kivasti siellä oli taas vaatteita ja valaisimia esillä ihan ovensuulla, että piti oikein räpsiä muutamat kuvat myös niistä.

Ja tänään sitten alkaa mun osaltani Lost in Music. Raporttia tulee heti, kun ehdin vain jotakin jäsennellä. Sitä ennen voitte fiilistellä mun tekemääni LIM 2014 -soittolistaa Spotifyn kautta, tulitte sitte festareille tai ette!
2 kommenttia:

 1. Jostain syystä tuollainen karttapallo houkuttais kovasti. Ehkä olen kehittämässä karttapallopakkomielteen kun bongailen niitä kirppiksiltä? Löysin jo yhden hienon hopeisen värisen muovipallon, mutta siinä oli niin kova kiskurihinta että jäin ruikuttamaan sen perään.

  Kysyn vaan miksei täällä ole tuollaista herkullista vintageliikettä? Ei auta kun vierailla taas Tampereella kun on sopivasti vapaata. Tässä alkaa olla jo kohta lista paikoista missä pitäisi sielläkin käydä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, kyllähän noilla alkaa oleen hintaa, kun niitä on niin monessa yhteydessä jo viimeisen parin vuoden aikaan alkanu näkymään. Todellinen löytö on varmasti jonkin pikkukaupungin *wink* *wink* kirppari, jossa myyjä ei ole täysin kärryillä myymänsä tavaran arvosta.

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.