tiistai 21. lokakuuta 2014

Makuja maailmalta Pispalassa

Kaupungissa on tapahtunut jotakin valtaisan jännää ja erilaista. Kesäkuussa Pispalan Pispankadulle, liki jo Tahmelan puolella avattiin Café Pispala, ravintola, joka on enemmänkin kahvila, mutta joka tarjoaa huippuhyvää ruokaa. Olen seurannut tilanteen kehittymistä kaikessa rauhassa, lukenut useita suitsuttavia lehti- ja blogikirjoituksia tästä kahvilasta. Lopulta innostuin Kohokohtien artikkelista niin paljon, että kun pispalalainen kaverini ehdotti Lost in Musicin alla syömistä täällä, en harkinnut asiaa kahta kertaa.

Kahvila-ravintolan takana on Vesa Leppälä, joka on aiemmin kiertänyt ympäri maailmaa liki 30 vuotta keittiömestarina. Tampereelle asetuttuaan oma pieni ravintola oli suunnitelmissa, ja paikkakin löytyi idyllisiltä Pispalan rinteiltä. Käyntimme ajankohtana syksy oli tietysti jo pitkällä, ja iltahämäräkin laskeutunut, joten aivan täydellistä kokonaiskuvaa ympäristöstä en ehtinyt saada, mutta Optimismia ja energiaa -blogin jutuissa on myös upeita kesäisiä kuvia kahvilan pihamaalta. Ja kuten taas näistä omista sisäkuvistani näkee, ravintola on kodikkaan viihtyisä, ja tunnelma erityisen lämmin.

Päiväaikaan tarjolla on lounasta, viikonloppuisin loputtomasti kehuja saanut brunssi, ja iltapäivästä eteenpäin vaihtuva illallinen. Upean sijantinsa, ja aivan todella sympaattisen entisen kivijalkakaupan paikalla toimivan tilansa lisäksi ravintolan erikoisin puoli liittyykin alati vaihtuvaan lounas- ja illallismenuun. Mitä nyt olen seurannut Facebook -sivuilta, ruokalista näkyy vaihtuvan viikoittain, ja erilaisia makuja loihditaan ympäri maailmaa. Ajatus on kiehtova, joskin tilanteella on myöskin harmillinen kääntöpuoli. Café Pispala on avoinna vain keskiviikosta sunnuntaihin, ja jos syöt toisena viikkona jotain todella herkullista, voi olla, että sitä ei enää seuraavalla viikolla, saati seuraavalla käyntikerralla ole mahdollista saada. Huom! Päivällistä ei ole tarjolla sunnuntaisin.

Käyntimme ajankohtana teemana oli ruokaa, johon ideoita oli haettu Karibianmeren rannoilta. Me tilasimme kaikki eri annoksen listalta, ja yksitellen jokainen kehui omaa ruokaansa maukkaaksi. Pöytäämme tuotiin niin kanakeittoa riisillä, miedosti tulista kasvis-orzopastaa kuin haudutettua possua "Colorado". Jälkimmäisen annoksen otin itse, ja se oli aivan järisyttävän hyvää, yksi parhaista ravintolassa syömistäni annoksista pitkiin aikoihin. Ja kun viikkoon mahtui jo kaksi ruokapettymystä, Café Europan creppi ja myös lounas Kauppahallin 4 Vuodenajassa, oli mahtava syödä ulkona onnistunut ja maukas ravintola-annos. Tänne täytyy kyllä palata maistelemaan toistekin illallislistan tarjontaa. Myös osittain sijaintinsa vuoksi täällä ei aiemmin ole tullut käytyä, mutta nyt kun lokaatio selvisi, on tänne melko helppo suunnata myös kaupungin bussilinjoilla 15 ja 25.


7 kommenttia:

 1. Kesäisiä kuvia ja kuvia muutenkin, olen varmaan viisi postausta tehnyt tästä kun innostuin. :D Kiitos kuvakehuista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ooh, olen onnistunut ne missaamaan, koska löysin blogisi alun perin Googlaamalla, ja tuo yksi postaus oli ainoa, joka tuli silloin vastaan. Korjaanpa näin jälkikäteen tuohon sulle osoittavaan linkkiin tuon "Cafe Pispala" tägin.

   Mitä korianteriin tulee, niin se on NIIN mun lempimakuni ja raikastaa kivasti kaikki ruuat! Mutta makuja on monenlaisia ;)

   Poista
  2. Näinhän se on ja korianteri taitaa olla yksi eniten mielipiteitä jakavista. :) Jännä etteivät muut postaukset tule googlaamalla vastaan, kun kaikissa on samat tägit. Hmm...

   Poista
 2. Tampere näyttäytyy taas hitusen houkuttelevampana!

  VastaaPoista
 3. Kyllä toi Pispala erityisesti vaan on upeaa paikka, kesällä nyt kuitenkin lähinnä :) Kiva saada sulta pitkästä aikaa kommenttia!

  VastaaPoista
 4. Kiva kuulla, että innostuit Kohokohdat-jutusta. Vesa on huipputyyppi! Itse en ole vielä jääteetä ja kaakkua (taivaallista) enemmästi ehtinyt ravintolassa ruokaillakaan, kun käytiin juttukeikalla jo ennen paikan aukeamista. Ensi viikolla on vihdoin tarkoitus keritä lounaalle. Illallinen väikkyy unelmissa. Pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en yleensä taas lounasaikaan pääse. Kävi kyllä mielessä, et pitäisiköhän tehdä poikkeus sen suhteen pian!

   Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.