tiistai 14. lokakuuta 2014

Eräänä syyspäivänä

Kaikenlaista on taas tullut osteltua viime viikkoina, aina vaatteista kodinelektroniikkaan. Levyjäkin olen tilaillut pari, mutta niistä toinen on tilaustuote ja toimitusaika liki kuukausi, toinen ilmestyykin vasta marraskuun lopulla. Jälkimmäinen näistä on Nightsatanin albumi, bändi, josta olen ennenkin kirjoittanut, ja jonka lyhytelokuvan 'Nightsatan and The Loops of Doom' kävin viime Tampere Film Festivaleillakin katsomassa. Tuon kyseisen elokuvan saa kyseisen kolmensadan vinyylin erikoispainoksen oheistuotteena, joten vinyyli ja loistoleffa, win=win.

Jo ennen levyn ilmestymistä ehdin kuitenkin tilata myös heidän uuden t-paitansa, joka saapui pari viikkoa sitten. Käytiin sunnuntaikävelyllä Tammerkosken liepeillä, koska oli nätti ja tyyni syksyinen päivä, keskusteltiin bloggauksesta ja otatin muutamat kuvat uusista paidoista. Toinen uusi hankinta nimittäin on tuo valkoinen villapaita, jonka ostin H&M:n alennusrekistä 15 eurolla. Lämmin juuri näille keleille, ja riittää tuon Varustelekan syystakin kanssa varmasti vielä pitkän aikaa, ainakin ennenkuin asteet miinukselle menevät.

Olen myös opetellut mm. tekemään jäätelöä kotona. Tai eihän siinä mitään opettelemista ole, helppoa kuin mikä, mutta ensimmäistä kertaa kokeillut, sillä ostin Tokmannin loppuunmyynnistä muutama viikko sitten jäätelökoneen. Ei mikään kovin laadukas ollut, mutta kulho on ajanut asiansa, jäätelökoneissa se kun on sellainen, jossa sisällä on jotakin jäähdyttävää nestettä, joka yhdessä kulhon pinnan kanssa jäädyttää massan nopeasti. Samasta alennusmyynnistä ostin uuden partakoneen, se, kuten jäätelökonekin olivat puoleen hintaan, eikä siitä siis kauheasti päässyt onneksi köyhtymään. Olen kokeillut nyt tehdä Da Capo -suklaajäätelöä, johon murskasin myös paahdettuja ja suolattuja manteleita, sekä mansikka-mustikkajäätelöä, joista jälkimmäinen oli aivan mielettömän herkullista. Jälkimmäiseen en laittanut lainkaan maitoa, pelkästään kermaa, joten sekin saattaa vaikuttaa :)

Sunnuntaikävelyn lopuksi mentiin istumaan Café Europaan, jonka ruokalista oli juuri kokenut uudistuksen. Entisiä lämpimiä leipiä saa nyt vapaavalintaisilla täytteillä, ja lisäksi uutena tuotteena on sekä suolaisia- että makeita creppejä. Makeissa vaihtoehdoissa saa joko mansikkahillon ja kermavaahdon, tai maapähkinävoin ja kermavaahdon. Suolaisista vaihtoehdoista valittavissa on nyhtöpossua, kylmäsavulohta, kanaa ja chorizoa, ei siis kasvista lainkaan. Lisäksi juuston voi valita aurajuuston, vuohenjuuston, halloumin ja mozzarellan väliltä.

Halusin lähteä tätä uutuutta testaamaan, ja otinkin kylmäsavulohta ja halloumia, joka osoittautui turhan suolaiseksi komboksi. Muutenkin annos jätti aika kylmäksi, sillä odotin mehevää ja runsaasti täytettyä creppiä. Lopputuloksena olikin kuiva paistettu lätty. Viime aikoina bloggareita on ruodittu ravintola-arvosteluista rankalla kädellä, kaikki alkoi tästä blogikirjoituksesta, johon ensimmäisenä isommin reagoi ravintoloitsija Arto Rastas.

Ja vaikka ruokaan petyin, ei minulla lempipaikastani pahaa sanottavaa muuten ole, tämän kokemuksen perusteella en vain noita creppejä toista kertaa tilaa. Annoin myös palautetta suoraan ravintolassa tarjoilijalle. Crepit voisi tehdä toisella tavalla, ja tuote olisi todella koukuttava. Mutta ensin pitäisi aloittaa siitä, että niitä ei kannata paistaa rutikuivaksi, ja täyte kannattaa kypsentää nopeasti ja lisätä vasta juuri ennen tarjoilua. Ja koska nuo voi tilata joko lisäkesalaatilla tai ilman, pitäisin parempana ideana, että salaatti olisi oletuksena raikastavana elementtinä rullan sisällä. Ajatelkaapa nyt vaikkapa juuri edellä mainitun Arto Rastaan Bar Burritoa. Europassa parhaita annoksia ovat kuitenkin edelleen salaatit, ja epäilemättä myös lämpimät leivät pitävät edelleen pintansa. Eniten kaipaan kuitenkin edelleenkin vanhan listan antipastolautasen juustovalikoimaa.


2 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä pakko sanoa että kuva tekee oikeutta annoksille vähän turhankin paljon... Ei ole livenä noin hyvännäköistä :) mutta Europa on paikkana kiva, siitä ei pääse mihinkään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hehehe, no sehän se... mut ehkä teksti kompensoi? :)

      Poista

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.