keskiviikko 8. lokakuuta 2014

Valoa hämärtyvään iltaan

Tiistaina käytiin katsomassa Vadelmavenepakolainen elokuvissa, kun sen kuukauden kotimaisena elokuvana pääsee katsomaan Veikkauskortilla kaksi yhden hinnalla.

Olin lukenut tosiaan kirjan joskus vuosia sitten, ja hyvin nopeasti tajusin, että kirjasta oli leikattu (purtu?) leijonanosa juuri tarinan osalta pois. Erityisesti juonen rakentuminen ja Miika Nousiaisen taito kirjoittaa moniulotteisesti ja yhdistää lankoja nipuksi jäi tästä puuttumaan. Alkuun se vaivasi, koska kirjan lukeminen oli taakka, mutta kun pääsin siitä yli, elokuvasta kuoriutukin oikein mallikas oma versionsa. Jos olet lukenut kirjan, älä siis odota näkeväsi filmatisointia sen pohjalta. Alkuteksteissäkin lukee, että perustuu tähän romaaniin. Perusteet ovat todella löyhät, vaikka niitä perusideoita sieltä onkin poimittu muutamia.

Loppupeleissä elokuvaversio Vadelmavenepakolaisesta oli paljon positiivisvireisempi ja alusta loppuun hauska, kuin melko mustaa huumoria viljelevä ja synkän luonteinen opus. Ehdottomasti yksi parhaimpia suomalaisten tekemiä elokuvia hetkeen. Asiaan varmaan vaikuttaa se, että suurin osa näyttelijöistä ja kuvauspaikoista oli ruotsalaisia, jolloin se tuntui jollakin tavalla eksoottisemmalta. Hitto, minähän taidankin itse olla Mikko Virtanen, kun tässä Ruotsia näin paljon kehun :) Katsokaa tämä elokuva!

Leffan jälkeen mentiin uudestaan Sitko Pizza&Bariin, sillä kaverini ei ollut siellä vielä käynyt. Ensimmäisellä kerralla otin salamipitsan, joka oli aivan loistava, tällä kertaa valintani kohdistui munakoiso-vuohenjuusto-pinjansiemen-pitsaan, joka jäi tuosta edellisen kerran makuelämyksestä harmillisesti jälkeen. Pohja oli kuitenkin jälleen mitä maukkain, joten se kompensoi mukavasti, ja tunnelma ilta-aikaan omanlaisensa, upea!

Niinpä räpsinkin jälleen muutamia kuvia vertailun vuoksi, sillä nyt nuo upeat lamput pääsivät oikeuksiinsa illan hämärtyessä ulkopuolella. Seuraavan kerran pitää täällä maistella joko parmankinkku-rucolapitsaa, tai mahdollisesti jotain ihan muuta. Omistaja Henri Saleniuksen mukaan Sitkon valikoima kuitenkin elää jatkossa jonkin verran. Ehtiiköhän jotakin uutta siiheksi listalle jo tulla?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommenttisi on hyväksyttävänä. Pidätän oikeuden julkaista ainoastaan asiallisia kommentteja.